12 клас

Резултат с изображение за училище

12 клас един не толкова хубав клас! Последната учебна година е много натоварена, но изпитванията и тестовете не са най-тежката част, ами раздялата с приятелите и мисълта че никога повече няма да се върнем към това безценно време. Ученическите години са най-хубавото време от живота изпълнени с веселие и безгрижие и веднъж щом приключат няма връщане назад. Навлизаме в света на „възрастните“. Там не е хубаво както всяко дете си мисли и мечтае да бъде, но това се осъзнава с всяка изминала година!

След 12 клас всичко се променя, но има едно нещо, което зависи от нас дали ще се промени – приятелството! Едно от най-важните неща е да запазим всичките си приятели и по-точно истинските, защото те (делят първото място със семейството) са най-важните хора, до които някога ще се докоснем! Може би трябва да се вслушваме в обичайната родителска реплика“Няма нищо по-хубаво от ученическите години!“, макар и това да ни се струва непосилно и невъзможно.

Естествено, че животът продължава и той крие ред други приключения за нас, но нищо не може да се сравни с вечерния час и нарушаването на правилата, защото обърнем ли гръб за последен път на входната врата нямаме право на нарушаване на правилата поради простата причина че нарушаването им вече ще ни струва много повече, от колкото едно конско или без джобни за една седмица.

С тъга казвам, че всичко приключва след много малко. Сега не ми се иска всичко да свърши, защото ще ми липсва времето, когато всички бяхме глупави хлапета, мечтаещи за края на „затвора“!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.