2020/2021 учебна година

Екскурзията – полезна и забавна награда

Зоопарк – град София

30.06.2021г.

„Довиждане училище,

здравей, здравей, здравей, здравей игра!“

23.06.2021г.

График за провеждане на занимания по интереси, проектни и творчески дейности и компенсиращи мерки (допълнителна работа за преодоляване на пропуски и за упражнения по Български език и литература и Математика) във връзка със Заповед № РД09-3472/27.11.2020г. на Министъра на образованието и науката

Период на провеждане: 01.06.2021г. – 23.06.2021г. – ГРАФИК


Как да пиша красиво и компетентно?

Писане под диктовка…

„С Ботев в сърцето“ – иновативен урок по родолюбие в ОУ „Христо Ботев“ село Джурово 

На 02.06.2021г. любознателни ученици от I и III клас, под ръководството на своите учители: Илонка Недялкова и Детелина Велева организираха и представиха един по-различен урок, посветен на деня на Христо Ботев – патрон на училището. Урокът започна с безсмъртните слова на Ботев: „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира…“. С помощта на мултимедия бяха представени документални откъси, кратки разказчета и интересни случки от живота и делото на една от най-легендарните личности в историята на българското национално-освободително движение – Христо Ботев. Учениците представиха и поетичен рецитал, включващ стихотворението „На Ботев“ от Румен Ченков и част от Ботевите стихове: „Хаджи Димитър“, „На прощаване“ и „Хайдути“. Възторжено се изпя и популярната песен „Тих бял Дунав“ по текст на Иван Вазов, написана в чест на Ботевата чета и драматичното и преминаване през река Дунав с парахода Радецки. Часът по родолюбие бе посрещнат с огромен интерес от учениците. В края на урока, силно развълнувани, те обещаха, че ще носят Ботев и България винаги в сърцата си.

„Вий запалихте лъчи, вий ни дадохте очи“ – празничен ден в ОУ „Христо Ботев“ село Джурово, посветен на делото на светите братя Кирил и Методий и на българската азбука.

20.05.2021г.

За първокласниците този празничен ден започна с представяне на разказчета, озаглавени „Пътят на нашата азбука“ и продължи с участие в официалната литературно-музикална програма, в която заедно с други ученици от училището възпяха делото на св. братя Кирил и Методий със стихове и песни. Със силни аплодисменти публиката отличи вдъхновеното представяне на Тодор Пенчев, Йоан Димитров и Цветелин Павлов с рецитала на стихотворенията „Родна реч“ от Ран Босилек, „Аз съм българче“ от Иван Вазов и „На Кирил и Методий“ от Асен Разцветников. Малките възпитаници взеха участие и във вярното и възторжено изпълнение на песните „Първокласно“, „Буквички“ и „Днес ден славен“.

Първокласниците празнуват в царството на буквите…

Вече сме грамотни! – онлайн изява по време на ОРЕС – Обучение от разстояние в електронна среда.

30.03.2021г.

Мартенско настроение!

„Лъвски скок“ в двора на училището.

Помним те, Апостоле!

Отчет-1 срок – 02.02.2021г.

Най-добрите космически станции

Обучение от разстояние – от 30.11.2020г. до 03.01.2021г. включително

Първокласна Коледа

А е азбуката свята – дар от солунските братя.

„Да си първокласник – то не е шега.

Колко много грижи имам аз сега.“

Да ни е честита новата 2020/2021 учебна година!

Да е здрава и благодатна!

15.09.2020г.