Моят професионален свят

Учителките помнят всеки час,
раздали младостта си на децата.
Те с песните изпяват своя глас
и с думите отключват светлината.

 

ОУ „Христо Ботев“ село Джурово, община Правец

Клуб „Дигитален свят“ – колаж 

месец юни – 2020г.

Нашият герой – Христо Ботев

МЕСЕЦ МАЙ – МЕСЕЦ НА ОБРАЗОВАНИЕТО

2020 година

Знанието е като огъня, когато го поддържаш, ще гори и ще осветява всички!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА СЛОВОТО, НA БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА!

След няколко онлайн консултации по български език, четвъртокласничката Мариана Георгиева написа и своето съчинение на тема: „Моето училище“. А в час по Компютърно моделиране го превърна в текстов документ с Microsoft Word.

Да откликнеш на предизвикателството, отправено по време на извънредното положение!

Дистанционното обучение с множеството му различни форми на организация (синхронна и асинхронна), предизвика несигурност най-вече у учениците от уязвимите групи. Стъпка по стъпка, с малки крачки напред, ние – учители, родители и ученици не се отказахме. Избрахме най-популярната и използвана социална мрежа в България Facebook, като създадохме група на 4-ти клас в приложението Messenger. В нея участват по-голяма част от учениците. Там прилагаме и елементи на синхронното обучение, чрез конферентни разговори, като се уговаряме по едно и също време да сме на линия. Но това, което използваме най-често е асинхронната форма на комуникация, чрез писмено общуване, JPG файлове и онлайн уроци както в Уча.се, където имаме безплатен училищен абонамент, така и в Академико – чрез YouTube канала.
Дистанционното обучение за децата, които нямат достъп до интернет, компютър и телефон стана аналогово – работни листове, доставяни посредством образователния медиатор.
Месецът на образованието – месец май започнахме с няколко образователно-възпитателни инициативи. Четвъртокласници по случай 1 май – Ден на труда извършиха редица трудови дейности в своите домове, рисуваха тематични рисунки и откриха в интернет своите любими народни поговорки, които подчертават красотата на труда. Децата обичат да слушат, разказват и подреждат приказки, с интерес споделят откритата поука от тях. Вече са на лице и първите подредени пъзели на приказките: „Лъжливото овчарче“ и „Дядовата ръкавичка“, изработени от Георги Стефанов Георгиев и Мариана Павлова Георгиева – IV клас. С грейнали усмивки малчуганите започнаха и да рисуват любимите си приказни герои. Предстои ни писане на съчинение на тема: „Моето училище“ и индивидуален рецитал на стихотворения, посветени на родината и на празника на славянската писменост, на българската просвета и култура – 24 май.
Благодарим на всички родители, които подкрепят своите деца и съдействат за активното им включване в учебния процес!
Благодарим и на учениците, които не се отказаха и не загубиха желание за напредък, въпреки трудностите!
Продължаваме заедно напред!

Празнуваме с  Microsoft Paint – 4 клас

Пъстър Великден – 2020г.

 

Кадрите са от ОУ „Любен Каравелов“ село Осиковица, община Правец

Съгласно Общ регламент за защита на данните  (GDPR 25 май 2018) всички родители са попълнили и подписали следната декларация за информирано съгласие:
Декларация за инфор. съгласие

Публикувано в Без категория | Коментирайте