Форум за кариерно ориентиране

Форум за кариерно ориентиране за учениците от четвърти клас на НУ „Професор Нойков“ проведе екипът на Център за кариерно ориентиране- Ямбол. Форумът е част от „Проект BG05M20P001- 2.001- 0001 „Система за кариерно ориентиране в училищното образование” финансиран от Оперативна програма „ Наука и образование за интелигентен растеж” , съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. Той премина под мотото „Светът на труда около нас“.

В рамките на проявата учениците получиха творчески задачи и сами разработиха проекти. В един от класовете четвъртокласниците разделени на групи, работиха по идея за създаване на Клуб „Кариера” в моето училище. Под формата на колаж чрез рязане, лепене, рисуване и оцветяване, всеки от учениците изрази какво ще прави този клуб и визуализира негова бъдеща дейност. След това посочиха аргументите си защо представят идеята точно по такъв начин. Разбира се, не липсваше и говорител на групата, за да се спазят правила за групова работа и работа в екип.

Една от групите представи Клуб „Кариера” като робот, другата- като голям куфар. Като робот- защото светът се дигитализира, а бъдещето е в технологиите и развитието на техниката. Куфар, защото е като дипломатическа чанта с документи, за професиите, свързани с офис.

В другите класове учиха и се забавляваха докато отгатваха професии по отделни букви, по специфични инструменти, части от униформи и дейности. С цветни хартии бяха изготвени постери за отделни професии. Говорител на всяка една от петте ги представи.

За добре свършената работа всеки от участниците получи грамота, химикалка, календарче и линия. Всяка паралелка получи от Центъра за кариерно ориентиране подарък – жива коледна звезда, която да украси класните стаи през празниците. Благодарствено писмо получи и директорът на учебното заведение Дора Хаджипетрова.

Публикувано в Без категория. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *