70 години от създаването на Професионална гимназия по земеделие

 На 05.05.2022 г., с  песни, танци и рецитали екипът и учениците от Професионалната гимназия по земеделие  отбелязахме 70 години от създаването на училището. Празникът се проведе в кино салона на града. Официални гости на събитието бяха: началникът на Регионалното управление на образованието г-жа Елка Станчева, нашите партньори в дуалното обучение , представители от : АГРОЕЛИТ – Борислав Митов, бивш възпитаник на гимназията, от ЛВК – Винпром – господин Христо Христов, от  МЕБЕЛ СТИЛ – г-жа Татяна Иванова – Директор отдел „Човешки ресурси“. Като дългогодишни партньори в професионалното обучение на нашите ученици, гости на събитието бяха и доц. д-р Румен Калев – директор на Научен център по земеделие в гр. Търговище и старши експерт механизация Сейхан Тахиров.

     „Това са 70 години история, 70 години традиции, 70 години развитие. Продължавайте все така упорито и всеотдайно да следвате добрите традиции, но и не спирайте да търсите нови перспективи за успешното развитие на Вашето училище! В екипността е силата! Затова пожелавам на всички Вас – директор, учители и ученици, да бъдете един сплотен екип и заедно да пишете златните страници от историята на Вашето училище!“, заяви началникът на РУО.

     Водещите на празника припомниха на присъстващите в залата историята на ПГ по земеделие гр. Търговище. Училището е създадено на 1 май 1952 г., за да обезпечи региона с необходимите механизатори и земеделци. През годините се помещава в различни сгради. През 1997 г. професионалната гимназия е преместена в сградата на ул. „Цар Симеон“, където се намира и до днес. Към днешна дата над 5 000  са учениците, които са завършили средното си образование в нея.

Янко

     Празникът продължи с танци и песни, изпълнени от учениците с много емоция, драматизации на разкази на Чудомир и Елин Пелин, представяне на обичаите за Гергьовден и др. Юбилейната торта беше разрязана от директора на училището – инж. Стела Томова, заедно с най-младият учител  Милен Димитров и най-малката ученичка в гимназията – Христина Цонкова, с пожелания училището да старее на години , но с всяка изминала да се обновява и прилага нови методи на обучение на своите ученици. Тържеството завърши с по парче от голямата и вкусна торта с фотопечат на новото лого на училището.

Благодарим на всички гости, споделили деня на отбелязването на празника с нас, за подаръците и изпратените пожеланията в  приветсвени слова!

Повече снимки от събитието – Виж в галерия

Публикувано в празник. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *