Първа пролет 2023г

С настъпването на пролетта, ученици и учители се заредиха с много пролетно настроение и разкрасиха училищния двор с голяма кошница, изработена от арматура с вплетени в нея дървени пръчки. Поздравления за преподавателите г-н Борисов, г-н Петров , г-н Мирчев, г-н Йорданов и техните ученици от 12-ти и 10-ти клас за осъществяването на идеята. Със засаждане на многогодишни цветя, кошницата ще се превърне в красив, цветен акцент в двора на училището. Много пролетно настроение внесоха и картините с вграден скандинавски мъх, изработени от ученици под ръководството на г-жа Радостина Димитрова, г-жа Анета Божилова и г-жа Айтен Исмаилова. Поздравления за всички и бъдете здрави!????

Публикувано в Без категория | Коментирайте

14 март – Международен ден на числото Пи

Почитателите на математиката днес отбелязват Деня на числото Пи, защото датата, както я изписват американците е (март) 03–14, дава първите цифри от математическата константа 3,1415926536. „Числото Пи представлява отношението между дължината на дадена окръжност и нейния диаметър“, обясни господин Мирослав Мирчев – старши учител по математика, информатика, физика и астрономия. Той представи пред осмокласниците интересна  презентация, подкрепена с много примери от живота за приложението на числото Пи. 

 

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Национален празник – Освобождението на България

Честит Национален празник!

С празнична програма, подготвена от учениците от VIII и IX клас, отбелязахме 145 години от Освобождението на България. Традиционно участвахме и в поклонението пред паметника на героите, дали живота си за Свободата.

Публикувано в празник | Коментирайте

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!

С ръчно изработени мартеници в часовете по изобразително изкуство, учениците украсиха фоайето на училището . Всички ученици и целият екип на ПГ по земеделие, бяха закичени с мартеници, с пожелания за здраве и късмет.

 

Публикувано в празник | Коментирайте

Първо място за отбора ни на Общинския кръг на Национално състезание по безопасност на движението по пътищата

Организатор на състезанието е РУО – Търговище, а домакин на състезанието беше III ОУ „П.Р.Славейков” гр. Търговище. Във втора възрастова група, отборът ни в състав: Сали Дурльов от VIII клас, Христина Цонкова от IX клас, Гьокан Ереджебов и Румен Христов от Х клас, се пребори за първото място с отбора на ПГИИ „Джон Атанасов”, гр. Търговище.

Поздравления за отличното представяне на състезателите и техния ръководител инж. Йорданов и успех  в надпреварата на Областния кръг на НС по БДП.

Публикувано в извънучилищни мероприятия, постижения, професионално обучение | Коментирайте

150 ГОДИНИ БЕЗСМЪРТИЕ! ДЪЛБОК ПОКЛОН АПОСТОЛЕ!

С поднесен венец отдадохме своята почит пред паметта на Апостола на свободата, по време на тържественото отбелязване на 150 годишнината от безсмъртието на героя! Ученици презентираха в училище основни моменти от живота и дейността на Левски по пътя към заветната Свобода. Включихме се и в националната инициатива за масова рецитация по класове на стихотворението „Обесването на Васил Левски“.

Публикувано в извънучилищни мероприятия | Коментирайте

Поклон пред Апостола на свободата!

Днес почетохме паметта на Апостола на свободата Васил Левски. Учители и ученици се включиха в презентация за живота и делата му. Велик революционер, организатор на българската национална революция, Васил Левски, апостолът на свободата, винаги ще живее като вдъхновяващ съвременник на всички поколения. Той е символ в борбата за свобода, по пътя на народа за справедлив и съвършен свят. Неговото име ще свети през вековете докато я има България.

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Трето място по тенис на маса

Приключи Общинското първенство по тенис на маса, етап от Ученически игри 2022 /2023 г. За първи път в турнира се включиха и наши ученици от две възрастови групи: VIII-X клас – юноши и XI-XII клас – юноши. На оспорваните срещи нашите момчета: Иван и Тома от 8-ми клас и Джордан от 9 –ти клас се класираха на III място. Поздравления за г-н Добромир Дафинов – старши учител по ФВС и честито на отличените ученици с пожелания за още много бъдещи успехи!

Публикувано в постижения, спорт | Коментирайте

Училищен кръг на Национално състезание „Млад фермер“ 2023г

Днес проведохме училищния кръг на националното състезание „Млад фермер“. Наши гости бяха седмокласниците от Второ основно училище „Н.Й.Вапцаров“ и Трето основно училище „П.Р.Славейков“. Пред тях нашите ученици демонстрираха своите знания , придобити в часовете по професионална подготовка. Състезателите в модул „Растениевъдство“ разпознаваха семена от различни видове зърнено-житни, бобови, технически и зеленчукови култури. Състезателите от модул „Животновъдство“ разпознаваха обемисти и концентрирани фуражи и хранителни добавки. Заслужени бурни аплодисменти получиха състезателите от модул „Механизация на селското стопанство“ с демонстрация на решаване на електронни тестове за водачи на МПС от категория Ткт. Състезателите решаваха тестовете онлайн, като всички участници получиха оценка „Да“ за време около 4 минути, при нормативно регламентирано време за решаване 40 минути. Поздравления за всички ученици, участвали в състезанието и за техните преподаватели. След обобщаване на резултатите и от състезателни дисциплини „Майсторско управление на трактор по зададен маршрут“ и „Хигиена на млекодобива“, ще бъдат излъчени победителите от трите модула. Отборът ще представи училището на регионалния кръг на Националното състезание „Млад фермер“, което тази година ще се проведе в ПГАС, гр. Добрич.

Публикувано в извънучилищни мероприятия, постижения, професионално обучение | Коментирайте

14.02.2023г Трифон Зарезан

Отбелязахме „Трифон Зарезан“ традиционно с изложба, презентация на обичая, зарязване и преливане с червено вино на лозичките в училищния двор и плетене на венци от лозови пръчки. Съчетахме празника с провеждане на част от училищния кръг на състезание „Млад фермер“ по модул растениевъдство, в състезателна дисциплина – резитба.

Публикувано в празник | Коментирайте