Седмица на професионалните умения от 31 май до 04 юни

Приключи седмицата на професионалните умения, придобивани от учениците на ПГ по земеделие по време на тяхното обучение. В първият ден от седмицата бяха демонстрирани знания и умения за  адекватни реакции при справяне със ситуации по безопасност на движението по пътищата , чрез решаване на електронни тестове за придобиване на категория Ткт. Придобитите знания са за цял живот, с които учениците ще изградят трайни навици за безопасно шофиране. Демонстрацията беше направена от Тодор Веселинов , ученик от ХI а , професия Техник на селскостопанска техника.

Ден втори 01.06.

Демонстрация на умения за ръчно електродъгово заваряване от Вилиян Михайлов, ученик от VIII а клас, професия Техник на селскостопанска техника. Завареното изделие ще бъде използвано за пилон, за издигане на националния флаг. Във фоайето на училището беше направена изложба на фигурки. Те са изработени чрез заваряване на машинни елементи в часовете по металообработване-практика, водена от инж. Евгени Иванов.

Ден трети 02.06.

Учениците от професия Икономист, специалност Земеделско стопанство с ръководител Радостина Димитрова представиха презентация на мини проект „Идея за бизнес в България“.

Ден четвърти 03.06.

Учениците от 9 и 10 клас , обучавани в  професия Техник-растениевъд се включиха в състезанието по разпознаване на семена и свежи растения от земеделските култури. Въз основа на знанията, получени в часовете по практика, те бързо се ориентираха и разпознаха земеделските култури. На първо място се класира Еркан Ибрямов, на второ Жансес Хасанов и на трето Мустафа Мустафов.

Ден пети 04.06.

Демонстрация на предварителна подготовка на машинно-тракторен агрегат за оран, чрез ограничаване на дълбочината на обработка с трупчета. В демонстрацията взеха участие Вилиян Михайлов, ученик от VIIIа клас и Божидар Денев, ученик от XI а клас, обучавани в професия Техник на селскостопанска техника

 

Публикувано в професионално обучение. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *