ПЪРВО ПРОБНО СТАЖУВАНЕ

Учениците от 8 А клас в Професионална гимназия по земеделие, специалност ,,Механизация на селското стопанство“, професия ,,Техник на селскостопанска техника“, проведоха своето първо „пробно стажуване“ във фирма БИММ АГРО, с управител и собственик господин Божидар Митов.

„Пробното стажуване“ е една от дейностите на проект „Подкрепа за дуалната система на обучение“ по ОП НАУКА И ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ИНТЕЛИГЕНТЕН РАСТЕЖ „Подкрепа за дуалната система на обучение“.

При посещението си в базата на фирмата, находяща се в с. Буйново, общ. Търговище, учениците бяха посрещнати от инж. Павел Николов – ръководител земеделие и транспорт, който организира транспортирането на учениците до базата и обратно, проведе  им инструктаж за безопасно поведение на територията на базата и ги  срещна с квалифицирани специалисти, които споделиха своя опит в професионалните си ежедневни дейности. Учениците имаха възможност да се запознаят с начина на управление на най-съвременната техника, използвана в земеделието. Вижте видеото

С въвеждането на дуалното обучение по професия техник на селскостопанска техника, учениците ще имат възможност да работят в реална работна среда в 11 и 12 клас, да се учат от най-добрите специалисти в областта на земеделието, за което ще получават и стипендии.

Публикувано в дуално обучение. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *