05.03.2020 год. Посещение на заместник-министъра на образованието в ПГ по земеделие гр. Търговище

Дни преди събуждането на природата и настъпването на пролетта, в Търговище бе поставено началото на втория етап на националната кампания „СУПЕР ФЕРМЕР”, организирано от Министерството на земеделието, храните и горите в партньорство с Министерството на образованието и науката.

Събитието се проведе в село Певец, общ. Търговище в овощната градина на 22 – годишния Антон Василев – бивш възпитаник на Професионална гимназия по земеделие и бенефициент по Програмата за развитие на селските райони. Наши ученици участваха в резитбата на овощни дръвчета.

 

 

 

 

 

 

 

За откриването на събитието в с. Певец бяха  заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева, заместник-министърът на образованието г-жа Таня Михайлова, държавният експерт в дирекция „Професионално образование и обучение” МОН г-жа Маргарита Гатева, областният управител г-н Митко Стайков, кметът на общината д-р Дарин Димитров, директорът на ОД „ Земеделие” г-жа Севда Ерменкова, началникът на РУО Търговище г-жа Елка Станчева, старши експерт по професионално образование и обучение в РУО Търговище г-н Симеон Симеонов, директорът на ПГ по земеделие г-жа Бойка Казакова, учители и ученици от гимназията и представители на земеделския бизнес в областта.

 

 

 

 

 

 

 

Представителите на МОН и РУО Търговище посетиха Професионална гимназия по земеделие, където разгледаха кабинетите по професионална подготовка и материално-техническата база. Срещнаха се с учениците и учителите. Обсъдени бяха предизвикателствата пред професионалното образование, както и мотивацията на младите хора за професионално обучение.

При откриването на кампанията „ Супер фермер” заместник – министърът на образованието г-жа Таня Михайлова заяви: „Кампанията е важна и е в подкрепа на професионалното образование”

Кампанията „Супер фермер” съвпада и с политиката на МОН за насърчаване на дуалното обучение, което дава възможност за подобряване на капацитета на образователните институции и на работодателите за организиране и създаване на устойчиви партньорства за гарантиране на качествено професионално обучение.

Публикувано в Без категория. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *