ВЪЗДЕЙСТВИЕ И РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ

Таблицата отразява Плана за разпространение на резултатите от дейностите, обвързани с въздействието на локално, национално, европейско и световно ниво; Въздействие върху ученици, учители, родители и гражданското общество; крайни продукти в резултат на въздействието върху учители и ученици.

Results_Impact

Заключителна виртуална среща по etwinning проекта “CHANGE”  с класа на Katia Zamfirova от CУ „Иван Вазов“, град Вършец и класа на Francesco Touchstone Piccirilli от IIS „Dante Alighieri“di Anagni, Италия. Учениците представиха свои уебсайтове на АЕ и споделиха интересни теми за България и НЕВЕРЕСТ, донорството и правата на човека.

Е-book “My Dream in the Drawer”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bulgaria ???????? Poland ???????? Turkey ???????? Тази вечер се проведе забавна виртуална eTwinning среща с ученици и учители от СУ”Нешо Бончев”- Панагюрище, СУ” Иван Вазов” – Вършец, Zespół Szkół Ogólnokształcących, Włoszakowice, Poland; Orhaniye Secondary school-Izmir, Turkey. Представиха себе си и мечтите си в своята първа е-книга My Dream, създадена от международен авторски ученически колектив. Очакваме бъдещите ни партньорства да допринесат за по-мащабно развиване на чуждоезиковите, дигитални и комуникативни умения. ????????????????????????????????#PEACE #eTwinning #TEAMPRO #CHANGE


9 May – Europe & Erasmus Day 


Ползотворно сътрудничество с Общинска библиотека „Стоян Дринов“ – Панагюрище


Международна Еразъм+ среща в “малката” столица на България

Еразъм+ свързва младежи

На 2 май 2022 г. ученици и учители от СУ “Нешо Бончев” – Панагюрище посрещнаха свои връстници от Испания, Италия, Хърватска и Гърция, придружавани от техните български домакини от НФСГ, гр. София. Срещата по програма “Еразъм+” целеше споделяне на опит и разпространение на резултати по проект “ТИМ+ ПРО” по КА1-101 (www.daskalo.com/zvezdizi) и проект SEDIFIEE: STRENGTHENING EQUALITY, DIVERSITY AND INCLUSION FOR AN INTERCULTURAL EUROPEAN EDUCATION „Междукултурно европейско образование чрез разнообразие, приобщаване и равенство“ по KA 229 (https://sedifieebg.blogspot.com/). Гостите посетиха историческата местност Оборище, където се включиха в събитията по случай честването на 146-годишнина от обявяването на Априлското въстание през 1876 г. Там научиха, че на това място се е провело първото Българско Велико народно събрание и разбраха, че Панагюрище е било столица на България за 3 дни. Благодарение на Методи Навущанов, председател на клуб ”Традиция”, участниците имаха възможност да се докоснат до истинските дрехи, оръжия, знамето на Райна Княгиня, да участват в Средновековна демонстрация и да преживеят действителността от преди почти век и половина, облечени в дрехите на тогавашните въстаници. След обедната наслада в традиционен български ресторант, те посетиха СУ “Нешо Бончев”. Младите бончевци бяха гидове, които разказаха на гостите за града, училището и иновативните учебни дейности, размениха си рекламни материали. След като разгледаха училището, те обмениха опит за техните проектни дейности и разпространиха някои от компетентностите, които са придобили по време на участията си в квалификационни обучения. Впоследствие някои посетиха Панагюрското златно съкровище и работилниците на занаятчиите, като се пренесоха за кратко в миналото, за да оценят настоящето и да плануват бъдещето.

Ученици-доброволци-осмокласници от СУ “Нешо Бончев” съпровождаха своите нови европейски приятели и с интерес обсъждаха важните неща в техния живот и бъдещето им. След двегодишна изолация, ученици и учители от европейските страни Хърватия, Гърция, Италия, Испания и България успяха да завършат в срок планираните дейности, както и да се похвалят с успешно приключване на проектите.

Стойността на проект ТИМ+ ПРО е 27405€, а стойността на проекта SEDIFIEE: STRENGTHENING EQUALITY, DIVERSITY AND INCLUSION FOR AN INTERCULTURAL EUROPEAN EDUCATION „Междукултурно европейско образование чрез разнообразие, приобщаване и равенство“ е 28100€.