конкурс “ Млади изобретатели“ и конкурси“ Математика и Физика“ , организирани от фондация „Миню Балкански“с. Оряховица

Основен приоритет на Фондация „Миню Балкански“ е да открива и насърчава талантливи млади българи да се занимават с наука и технологии. В тази връзка ежегодно се провеждат:

1. Две независими състезания – Конкурс по математика и Конкурс по физика. Задачите се задават и решават на френски или английски език, като покриват учебния материал от 9-ти до 12-ти клас. Наградата за първенците е едноседмична екскурзия до Франция, включваща културно-туристическа програма и церемония в българското посолство в Париж, а на лауреатите ще бъде дадена възможност за влизане в най-престижните френски висши учебни заведения. Заявки за участие в конкурсите се приемат от Любен Личев на електронен адрес: lubem@abv.bg

2. Конкурс „Млади Изобретатели”. На него намират изява млади таланти способни да създават, изобретяват, творят и откриват нови машини, прибори, устройства и технологии. Първенците представят своите изобретения и се награждават от видни представители на обществото, науката и индустрията. Това им дава подкрепа да развият своите изобретения и перспектива за професионално израстване и кариера.

Допълнителна информация за конкурсите, както и за цялостната дейност на фондацията може да получите от доц. Ангел Ангелов (0886 73 82 62, aangelov@fmi.uni-sofia.b)

Обява за конкурсите по математика и по физика.
Обява за конкурса „Млади Изобретатели”.