Националния фестивал за ученически рок-групи

В Министерството на образованието и науката е постъпило писмо с № 94-245/ 23.01.2020 г. от г-н Николай Нейчев – председател на Народното читалище „Добрич-2017” – гр. Добрич. В писмото си г-н Нейчев уведомява за провеждането на второто издание на Националния фестивал за ученически рок-групи, който през 2019 г. беше осъществен за първи път с подкрепата на МОН. Фестивалът се провежда с решение на настоятелството на Народното читалище „Добрич-2017” и с одобрението на родителската общност.

Тази година събитието ще се състои в периода 23-25 юни в гр. Добрич в летния театьр или на друга открита сцена в градския парк. Участието на учениците е безплатно и е съобразено с изискванията за публични прояви, в които се включват деца.

Организаторите на фестивала прилагат кратко описание и регламент.

Второто издание на Националния фестивал за ученически рок-групи ще бъде подкрепено от МОН чрез осигуряване на три плакета за първо, второ и трето място и на отличителни грамоти за всички ученически рок-групи, участващи във фестивалната надпревара. За най-изявените групи организаторите на събитието ще предоставят следните награди:

  • първата класирана група ще бъде подгряваща група в третата вечер на Варна Рок Фест;
  • за останалите финалисти са подсигурени записи в БНР, в студио „Perfect Records” и в „Sound City Records”, както и участия в клуб „СТРОЕЖА” и „ТЕРМИНАЛ 1” с подсигурени музикални инструменти и озвучаване.

Всички тези награди са чудесна възможност за младите и талантливи ученици не само да изявят своите дарби рамо до рамо с български и международни изпълнители, но и да реализират своя първи професионален музикален запис.

Координати за връзка с организаторите: Николай Нейчев, председател на Народното читалище „Добрич-2017”, гр. Добрич, мобилен телефон: 0898 583475, имейл: dobrich-2017@abv.bg