ПО- РАЗЛИЧЕН ДВОЕН ПРАЗНИК

ПО- РАЗЛИЧЕН ДВОЕН ПРАЗНИК

На 27.04.2020г. се навършват 152 години от рождението на патрона на нашето училище- Проф. Петър Михайлов Нойков. Планирахме на тази дата да честваме и 30 годишнината от създаването на НУ „Проф. П. Нойков”.

От историята:
На 15 септември 1989 год. с решение на ИК на ОбНС гр.Ямбол е открито Начално училище „Проф. П. Нойков” с 21 паралелки от І – ІІІ клас, 25 учители, а директор е Анна Тодорова. Новата сграда има още много довършителна работа, но младия, амбициозен учителски колектив поставя началото на своето летоброене и създаване на традиции.
Новата година започва с откриване на училищна библиотека с библиотекар Росица Плочева. През м.април се провеждат тържества в чест на патрона на училището проф. П. Нойков- спортен празник и тържествен концерт „Експрес шоу”.
Учебната година завършва с празник „Аз творя” с 12 къта за научно-технически дейности.
Така този наситен с емоции и дейности училищен живот става традиция и се развива и обогатява през годините.
Името на НУ „Проф. Нойков” се среща все по-често сред завоювалите първи и призови места в олимпиади, конкурси, състезания и спортни прояви.

И така до днес- училище, в което учат 286 деца и ученици от 1 до 4 клас разпределени в 13 паралелки. За тях се грижат 23 учители и 7 служители.
В училището ни работят отговорни и обичащи децата учители, учители прилагащи новостите и търсещи творческото начало. Учители, запалили искрицата на знанието и дали криле на хиляди ученици!
Материалната база на училището се подновява и развива, за да се превърне то в модерно и предпочитано от родителите място за обучение и възпитание на децата.
Уважаеми колеги, скъпи ученици и родители!
Днес нашето училище чества своя двоен празник, макар и по-различен! Има нещо величаво и свещено в благородното дело да създадеш училище, да вградиш в него мечтите си, да му вдъхнеш неповторим дух, а всичко това да превърнеш в традиция и най-трудното – с любов да го предадеш на поколенията да го развиват и пазят, да продължат делото. Такова благородно дело е нашето училище, което обединява през годините много хора – учители, ученици, техните родители, служители, общественици. Обединява ни с онова нещо – позитивно и съзидателно, което е невидимо за очите и се пази, и носи само в сърцето.
Благодаря на колегите, бивши и настоящи, за техните усилия, старание и всеотдайност, за постоянството и високия им професионализъм.
Гордеем се с всички млади хора, които започнаха своето израстване като личности в училище и достойно заемат днес мястото си в обществото.
В деня на този по-различен празник на нашето училище, отправям най-искрени и сърдечни пожелания към всички учители и служители, да сме живи и здрави, за да даряваме с много обич децата – бъдещето на България!
В този труден за всички българи момент, продължаваме да следваме заветната мисъл оставена за поколенията от Професор Нойков:
„Нужна е не само светла цел , но и смела крачка. Светът иска да види дела-дела на любов и справедливост.”
Честит празник!

Публикувано в Без категория. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *