Иновативно училище ОУ „Свети Паисий Хилендарски“, село Търничени

Иновативно училище                                                  ОУ „Св. Паисий Хилендарски“                             село Търничени

 

Едно училище със сериозна мисия

Образователен сайт №1 на България продължава да добавя нови училища към дългия си списък с иновативни училища, които използват нашите видео уроци и упражнения, за да правят ученето по-приятно и успешно.                                                                                       Днес ще ви срещнем с ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Търничени, като споделим с вас тяхното писмо до нас.

ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Търничени, общ.Павел баня, обл.Стара Загора е училище със  104 годишна история. В него се обучават 86 деца от 1. до 8. клас. Педагогическите специалисти на училището са 9. Селото е разположено в сърцето на Централен Балкан, Розовата долина и Долината на тракийските царе.

Има бележити личности, които ни дават повод за гордост: Христо Йотов – художник, Иван Топалов – скулптур, Мария Георгиева – писател. Мисията ни като организация е да възпитаваме  и обучаваме децата – независимо от етническа принадлежност, социален статус и положение.

Екипът на училището приема отговорно дадената му мисия: знания и „крила“ на младите хора.

Нашата глобална кауза е да помогнем на своите деца, които са малка общност в малко населено място, но с големи мечти и стремежи. Те са билингви и с нисък социален статус. Виждат  динамично променящата се околна социална среда, искат да променят и тяхната общност – да е адекватна и “в крачка“ с промените.

Стремежа на децата да променят средата, в която живеят, и желанието им да докажат себе си по достоен начин, провокира и мотивира решението ни да използваме образователен сайт „Уча.се“.

През последните две години променяме средата, в която се възпитаваме и обучаваме, като винаги сме едно неразделно цяло обучители и обучаеми. Идеите ни са общи, осъществяваме ги съвместно. Учениците ни имат необходимост да усетят гордост от постигнатото, да са  значими, а ние – да помогнем на техните мечти и стремежи за по-добър живот, да видим гордостта от постигнатото в детските очи.

Използването на образователен сайт „Уча.се“ започна неслучайно. Благодарение на дадената ни възможност чрез проект “Твоят час“ през учебната 2016/17 г. осъществихме желанието на обучаеми и обучители уроците ни да бъдат „по–иначе“ казано нескромно не суховати и скучни, а раздвижени по нов начин. Благодарение на използването на вашия сайт това се случи.

Учениците ни харесват да знаят, да достигат нови нива чрез учебните игри, да повишават знанията си и културата на поведение. Споделят, че и родителите им с желание гледат видео уроците с тях и участват в учебните игри. Няма по-добър и точен индикатор от мотивацията на учениците сами да използват сайта и участват в учебните игри в него.

Препоръчваме сайта на всички колеги, които имат желание да мотивират нестандартно своите деца, като им дадат нови очи за знанията по предмети на разбираем и достъпен език.

Вярваме, че децата са онази част от общността и обществото, която е позитивен носител на доброто и на новото – за адекватна и по-добра промяна на общността!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *