ДЯДО КОЛЕДА ДОЙДЕЕЕЕЕ…..!

На 22 декември 2017 година в нашето училище в с. Търничени дойдоха на гости ДЯДО КОЛЕДА, СНЕЖАНКА И ДЖУДЖЕТАТА!

Учениците поздравиха дядо КОЛЕДА с песнички и стихотворения.

Всички ученици получиха подаръци от дядо КОЛЕДА…….Защото това са най-послушните ученици…

Директорката на училището също получи подарък – снимка с дядо Коледа, прекрасната Снежанка и помощниците-джуджета…Такъв подарък получават само готините директори……

 

Дядо Коледа, Снежанка и джуджетата посетиха и старческия дом в село Търничени. Възрастните хора получиха подаръци и бяха поздравени с песнички и стихчета.

 

15 СЕПТЕМВРИ 2017 г. – „ДОБРЕ ДОШЛИ, УЧЕНИЦИ!

На 15 септември 2017 година  ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ с. Търничени отвори врати за новата учебна година с песнички и стихотворения, изнесени от първокласниците и учениците от 7 клас.

Училищният двор беше пълен с десетки родители и жители на селото. По лицата им грееха широки усмивки.

Първокласниците пристъпиха прага на училището с питка и мед

 

Иновативно училище ОУ „Свети Паисий Хилендарски“, село Търничени

Иновативно училище                                                  ОУ „Св. Паисий Хилендарски“                             село Търничени

 

Едно училище със сериозна мисия

Образователен сайт №1 на България продължава да добавя нови училища към дългия си списък с иновативни училища, които използват нашите видео уроци и упражнения, за да правят ученето по-приятно и успешно.                                                                                       Днес ще ви срещнем с ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Търничени, като споделим с вас тяхното писмо до нас.

ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Търничени, общ.Павел баня, обл.Стара Загора е училище със  104 годишна история. В него се обучават 86 деца от 1. до 8. клас. Педагогическите специалисти на училището са 9. Селото е разположено в сърцето на Централен Балкан, Розовата долина и Долината на тракийските царе.

Има бележити личности, които ни дават повод за гордост: Христо Йотов – художник, Иван Топалов – скулптур, Мария Георгиева – писател. Мисията ни като организация е да възпитаваме  и обучаваме децата – независимо от етническа принадлежност, социален статус и положение.

Екипът на училището приема отговорно дадената му мисия: знания и „крила“ на младите хора.

Нашата глобална кауза е да помогнем на своите деца, които са малка общност в малко населено място, но с големи мечти и стремежи. Те са билингви и с нисък социален статус. Виждат  динамично променящата се околна социална среда, искат да променят и тяхната общност – да е адекватна и “в крачка“ с промените.

Стремежа на децата да променят средата, в която живеят, и желанието им да докажат себе си по достоен начин, провокира и мотивира решението ни да използваме образователен сайт „Уча.се“.

През последните две години променяме средата, в която се възпитаваме и обучаваме, като винаги сме едно неразделно цяло обучители и обучаеми. Идеите ни са общи, осъществяваме ги съвместно. Учениците ни имат необходимост да усетят гордост от постигнатото, да са  значими, а ние – да помогнем на техните мечти и стремежи за по-добър живот, да видим гордостта от постигнатото в детските очи.

Използването на образователен сайт „Уча.се“ започна неслучайно. Благодарение на дадената ни възможност чрез проект “Твоят час“ през учебната 2016/17 г. осъществихме желанието на обучаеми и обучители уроците ни да бъдат „по–иначе“ казано нескромно не суховати и скучни, а раздвижени по нов начин. Благодарение на използването на вашия сайт това се случи.

Учениците ни харесват да знаят, да достигат нови нива чрез учебните игри, да повишават знанията си и културата на поведение. Споделят, че и родителите им с желание гледат видео уроците с тях и участват в учебните игри. Няма по-добър и точен индикатор от мотивацията на учениците сами да използват сайта и участват в учебните игри в него.

Препоръчваме сайта на всички колеги, които имат желание да мотивират нестандартно своите деца, като им дадат нови очи за знанията по предмети на разбираем и достъпен език.

Вярваме, че децата са онази част от общността и обществото, която е позитивен носител на доброто и на новото – за адекватна и по-добра промяна на общността!

„ШАМПИОНИ СМЕ…!“

КУПА „ИРИТА“ ОТНОВО Е НАША…!

УЧЕНИЦИТЕ ОТ С. ТЪРНИЧЕНИ ОТНОВО ГРАБНАХА КУПА „ИРИТА“, ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА. ФУТБОЛИСТИТЕ ИГРАХА КАТО ЗА СВЕТОВНО – БЪРЗИ, ТЕХНИЧНИ, РОДЕНИ ЗА ЛИДЕРИ.

16 юни 2017 г.

 

 

Списък

на състезателите по футбол при ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Търничени, участници в турнира за купа „Ирита“, гр. Павел баня.

1.Бейхан Асан Троко – 8 клас

2.Илкяр Мехмед Дишли – 8 клас

3.Огнян Маринов Антонов – 8 клас

4.Али Танев Пашов – 8 клас

5.Сердар Насуф Ахмед – 8 клас

6.Юсеин Маринов Антонов – 7 клас

7.Юсеин Таир Юсеин – 7 клас

8.Филип Силвиев Георгиев – 7 клас

9.Ахмед Танев Пашов – 7 клас

10.Амед Раимов Ахмедов – 7 клас

11.Осман Михайлов Билянов – 6 клас

12.Седаат Руменов Палястрев – 5 клас

13.Джанер Руменов Палястрев – 4 клас

ПЪРВА ПРОЛЕТ

На 22 Март Пролетта дойде в ОУ „Свети Паисий Хилендарски “ с. Търничени. Тя беше облечена с бяла рокля, а около нея летяха щъркели, лястовички, а работгливи пчелички събираха прашец от пролетни цветя. Пролетта подари цветя на всички учители, а учениците я посрещнаха със стихотворения и песнички.

Пролетта бе посрещната и от децата в ДГ „Ален мак“ в с. Търничени. Те я поздравиха с песнички и стихотворения.

Колектив

КОЛЕКТИВ ПРИ ОУ“СВ.ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“

1. КАТЕРИНА ВЛАЕВА               –  ДИРЕКТОР

2. СЕЛВИЕ СЕЛЯЙДИН            –  Начален учител-  1 клас

3. ДИМИТРИНКА ХРИСТОВА – Начален учител- 2 клас

4. ЦОНКА ЙОВЧЕВА                 –  Начален учител-3 и 4 клас

5. ЗАРА ХАЛИЛ                         –  Възпитател начален курс

6. ЕВГЕНИЯ БАДЖЕЛОВА         – Класен р-л на 5 клас

7. МАРИАНА ГОСПОДИНОВА   – Класен р-л на  6 клас

8. ДИМИТЪР ПАШЕВ                   – Класен р-л на 7 клас

9. ПЕТЯ НАЗЪРОВА                      – Класен р-л на 8 клас

10.ГЮЛЛЮ  АХМЕД                       – Помощен персонал

11.АХМЕД   АХМЕД                         – Помощен персонал

ДОКУМЕНТИ

Годишен комплексен план за учебната 2016/2017 година

Училищен учебен план за 1 клас 2016/2017 година

Училищен учебен план за 5 клас 2016/2017 година

Етичен кодекс на училищната общност

Стратегия за развитие на ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ с. Търничени  за периода

2016 – 2020 година

Седмично разписание на часовете за 1 срок на учебната 2016/2017 година

Седмично разписание на часовете за 2 срок на учебната 2016/2017 година

Училищен план-прием за учебната 2017/2018 година

Лицензирани доставчици на социални услуги за подкрепа на деца и семейства

дост.соц.усл.pdfppp

1 март – Баба Марта дойде….

Баба Марта дойде и в училището в село Търничени. Тя бе придружена от братята си Големия Януари и Малкия Февруари. Те помогнаха на сестра си да закичи мартенички на всички учители и ученици.

Баба Марта закичи мартенички  и на децата от ДГ „Ален мак“ в с. Търничени с пожелание да бъдат зрави, щастливи и много палави. По детските лица грееха слънчеви усмивки.

Баба Марта не забрави да зарадва и възрастните хора в старческия дом в с. Търничени, като им пожела много здраве и спокойни старини.

3 МАРТ – 139 години от Освобождението на България

На 3 март се навършват 139 години от Освобождението на България.

В ОУ “ Свети Паисий Хилендарски“ празникът бе отбелязан с тържество.