БДП

29 юни

„Национален ден за Безопасност на движение по пътищата“

По повод  29 юни„Национален ден за Безопасност на движение по пътищата“ в ОУ “ П. Р. Славейков“ се проведе инициативата „Полезни съвети от деца за деца“. Учениците от седми клас представиха  полезна и интересна  презентация, видео и гатанки, свързани с правилата за движение по пътищата пред част от малчуганите от ДГ „Щурче“. За затвърждаване на научените правила, малки и големи заедно оцветиха илюстрованата книжка с образователно съдържание, която е предоставена от ДАБДП. За завършване на инициативата всички получиха тематични награди от УКБДП към  ОУ“ П. Р. Славейков“, с. Средногорци.

БЮЛЕТИН за безопасност на движението по пътищата 

Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

19.XI.2023 г.

На този ден се отдава почит на жертвите и техните семейства и се работи за повишаване на обществената отговорност за спазване на правилата за движение по улиците и пътищата и подпомагане на жертвите. Всяка година  ученици и учители от ОУ „Петко Р. Славейков“ отдават своята почит на загиналите четирима младежи по пътя Средногорци – Рудозем.

План БДП_2023-2024

Отборът на ОУ“П. Р. Славейков“ взе участие в общинския кръг на Националната викторина по БДП „Да пазим децата на пътя“ и се класира на второ място.Целта на състезанието е проверка на уменията и навиците за действие в условията на пътното движение и формиране култура на безопасно поведение на пътя.

БДП  БДП  БДПБДП  БДП

20.11.2022 г.

Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Началото на инициативата е поставено през 1995 г. от Европейската федерация на жертвите от ПТП (FEVR), като през първите години се отбелязва само на Стария континент. Много бързо добива глобална популярност и през 2005 г. е обявен с резолюция на ООН за Световен ден за възпоменание, който се отбелязва всяка година, в третата неделя от месец ноември.

На този ден се отдава почит на жертвите и техните семейства и се работи за повишаване на обществената отговорност за спазване на правилата за движение по улиците и пътищата и подпомагане на жертвите. Голяма част от тези катастрофи са предотвратими.  Те са свързани с грешки и нарушения на участниците в движението, както и с пропуски на проектантите на пътнотранспортната система. Много често хората, участващи в движението по пътищата забравят за себе си, за хората, които пресичат, за останалите участници в движението.

Всяка година на този ден ученици и учители от ОУ „Петко Р. Славейков“ отдават своята почит на загиналите четирима младежи по пътя Средногорци – Рудозем. На 20.12.2008 г. при загуба на управление над лек автомобил едно момче на 18 години и три момичета (на 14, 15 и 16 години) губят живота си след падане на автомобила в реката.

Отдаваме почит към загиналите и отправяме молитви за здраве и бързо възстановяване на получилите физически или психически травми при пътнотранспортни инциденти.

Ежегодна среща с беседа от служителите на Пътна полиция във връзка с План за действие за БДП 2022/2023 г.

График за провеждане на БДП

План БДП_2022-2023

УКБДП пожелава на всички ученици весела ваканция и се обръща към тях с апел да бъдат предпазливи и внимателни като участници в движението или като пешеходци!

Не забравяйте – „На пътя животът е с предимство“

29 юни – Ден на БДП

По инициатива на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ датата 29. юни е обявена с решение на МС за ден на Безопасност на движение по пътищата. По този повод учениците от клуб „Млад графичен дизайнер“ изработиха информационни брошури на тема „Да пазим децата на пътя“. С цел поставяне на акцент върху различните аспекти по въпросите за БДП, учениците от 7. клас разпространиха печатните материали в района на училището и информираха жители и гости на селото за тази инициатива.

Участие в състезание по колоездене

Спортен празник на училището

С цел подкрепяне и усвояване на знания за правилата за движение и формиране на практически умения за адекватно и безопасно поведение в пътна обстановка, учениците от начален и прогимназиален етап се включиха в състезание по колоездене.

23.12.2021 г.

Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

      Със сведена глава и цвете в ръка учениците от ОУ-Средногорци притихнаха в минута мълчание в памет на загиналите младежи в ПТП край селото ни. Отбелязваме Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Наградени в конкурса по повод Европейската седмица на мобилността

Европейската седмица на мобилността е годишна инициатива на Европейската комисия за устойчива градска мобилност. Тя води началото си от 2002 г.

Инициативата призовава европейските градове и държави да отделят една седмица за устойчива мобилност. Тя започва на 16 септември и завършва с Ден без автомобили на 22 септември. В рамките на седмицата се отбелязва и Ден без загинали по пътищата, който акцентира на последствията от пътния травматизъм и за повече мерки за постигане целите на Визия 0.

През тази седмица в ОУ „П. Р. Славейков“, основно в Час на класа бяха засегнати темите Безопасно движение по пътя и Алтернативни начини за транспорт. Учениците с интерес и желание се включиха в обявения конкурс за най-добър постер по темите.

27.09.2021

22.09.2021

От днес 15 септември децата ще бъдат по-често на пътя – нека ги опазим!!!

15.09.2021