Седмицата на Славейков

Измина седмицата, посветена на патрона на нашето училище – Петко Славейков. Благодарим на учениците, които с желание и отговорност се включиха в инициативите, посветени на патронния празник на училището ни.
Седмицата на Славейков завърши с песни, танци и литературна програма.
Традициите трябва да се спазват и да се създават нови. За първа година училището присъжда наградата „Славейковец“.

Първо място в зонален етап

????????????ПОРЕДНА ПОБЕДА, ПОРЕДНО ПЪРВО МЯСТО!
ОУ “Петко Рачов Славейков” – Средногорци с категорична победа в Зоналния етап на Ученически спортни игри 2022/2023 г. по шахмат.
Днес, 28 април 2023 г., отборът ни по шахмат безапелационно победи на Зоналните ученически спортни игри в гр. Пловдив. Момчетата и момичетата на ОУ “П. Р. Славейков” се класираха за Републиканския финал.
Адмирации и похвали за учениците и техните ръководители! Пожелаваме им да продължават все така – с нестихващ ентусиазъм и безгранични възможности за победи и успехи! ГОРДЕЕМ СЕ! ❤️

Българио, за тебе тѣ умрѣха,

една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ,

и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха.

Поклон пред хилядите български, руски, беларуски, украински, полски, финландски, румънски, черногорски и сръбски воини загинали в Руско- турската освободителна война. Паметен завинаги остава подвигът на българските опълченци. Те дадоха живота си, за да я има Родината ни.
Прекланяме глави в минута мълчание и шепнем
„Поклон, герои! Чест и слава вам!“

Не на тормоза в училище!

В Деня на розовата фланелка нашите ученици напомнят да бъдем добри, да бъдем съпричастни и сърдечни. Светът е прекрасен, защото всички ние сме различни…