Ден на ученическо самоуправление

С желание и отговорно отношение се включиха учениците в предложението за един ден да управляват училището.
Подкрепяни и провокирани от своите учители /превърнали се в ученици днес/, сериозно поеха постовете си и изпълниха ангажиментите докрай. Споделиха, че е интересно и приятно, но много отговорно.
        

195 години Славейков!

Измина седмицата, която традиционно посвещаваме на патронния празник на училището ни. Славейкови дни, изпълнени с много събития- рецитаторски конкурс, изготвяне на постери за живота и делото му, спортни прояви. Тържествените дни завършихме с литературно-музикална програма и награди за всички, които вложиха сърце и душа в инициативите за празника.
Благодарим на госпожа Роза Куцева и учениците от ресурсната група за подаръка- портрет на Славейков!
Честит празник на всеки, който слави и почита делото Славейково!

Честит празник!

1 ноември – денят, който тихо напомня , без да натрапва, за истински ценното в историята ни- силата на словото, магията на четмото и писмото, пренесли през вековете и записали със златни букви имената на Паисий, Славейков и Левски. Ден, който привежда главите ни в искрен поклон и стихнала мисъл „Ако тях ги нямаше?!“.
В името на светлото бъдеще на децата ни сме длъжни да пазим славното ни минало.
„Не се живее нито само с хляб, нито само с книга. Живее се с хляб и с книга.“
Георги Господинов

Честит празник, родолюбци!

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
На 22 септември 1908 г. във Велико Търново, с манифест, княз Фердинанд обявява независимостта на България.
В чест на празника учениците изработиха поздравителни картички и обсъдиха историческите факти, свързани със събитията около обявяването на Българската независимост.
Денят е определен за официален празник с решение на Народното събрание от 10 септември 1998 г.

„С очите си видях бедата”

Пореден успех!
Конкурсът „С очите си видях бедата” е традиционна инициатива на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” при Министерство на вътрешните работи в партньорство с Министерство на образованието и науката, Националния дворец на децата и под егидата на Секретариата на откритото частично споразумение за големите бедствия (EUR-OPA) към Съвета на Европа.
Редовно е участието на наши ученици в този конкурс. Включват се с ентусиазъм и отговорност и заслужено печелят награди.
Честито, Георги и Стефан!
Да множите успехите за радост на всички ни

   

 

 

 

 

 

 

 

 

Първенци в състезанията на СБНУ

На тържествена церемония бяха връчени медали и почетни грамоти на учениците ни, класирани в Националното състезание.
Пожелаваме вяра и устрем за нови успехи!
Честито!????

24 май

Днес по повод честването на Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, учители и ученици от ОУ “Петко Рачов Славейков” взеха участие в тържествен концерт в град Мадан.
На празничното събитие г-н Явор Орлов, Зам.-кмет, от името на Кмета на Община Мадан, връчи заслужени почетни грамоти и награди на г-жа Диана Хатипова, старши учител в начален етап, г-жа Марияна Меселова, старши учител в начален етап, и г-жа Радостина Пачелийска, учител по математика и информационни технологии в прогимназиален етап.
Всички ние, екипът на ОУ “ Петко Рачов Славейков”, с. Средногорци, сме горди и удовлетворени от представянето на нашите ученици и от признанието, което получиха колегите за проявения през годината висок професионализъм и всеотдайност към професията.
Поздравления, скъпи ученици!
Честито, уважаеми колеги

Ден на българския спорт

Спортен празник в ОУ „П. Р. Славейков“
От 2006 г. празнуваме Деня на българския спорт.
Всяка година в училището ни този ден се очаква с изключително вълнение. Открояваме в календара 17. май не само като ден без учебни занятия. Той е дълго чакано преживяване. Изпълва се въздуха със страсти, усмивки и спортен хъс.
Традиционно в този ден учениците участват в различни спортни занимания- крос, колоездене, тенис на маса, шахмат, народна топка и рисунка на асфалт. Масово участие отбеляза една позабравена инициатива- аранжиране на цветя. Съвсем нов и много харесан в днешния ден бе конкурсът „Славейков търси талант“. Своите умения учениците показаха в различни направления- кулинария, гимнастика, песни, танци, рецитаторско и изобразително изкуство.
Наши съучастници в забавленията бяха децата от ДГ „Щурче“. Очакваме ги скоро да попълнят спортните редици на училището.
Така обичаният футбол достави удоволствие на всички ни- в приятелска среща един срещу друг застанаха отборите на нашето училище и ОУ „Н. Й. Вапцаров“- Мадан.
„СПОРТ СРЕЩУ АГРЕСИЯ“ е дългогодишен надслов на спортния празник…
Спортът обединява, възпитава, дисциплинира и ни прави по-толерантни и добри.
Грамоти и награди от името на кмета на община Мадан бяха връчени от г-н Мехмедалиев, началник отдел „Образование, култура, социални и хуманитарни дейности”.
Сърдечно благодарим на МКБППМН към община Мадан и г-жа Антоанета Узунова за съдействието и подкрепата в провеждането на празника!

Държавен план-прием в V клас в област Смолян за учебната 2022/2023 година
Държавен план-прием в VIII клас по профили и професии в област Смолян за учебната 2022/2023 година

Денят на Земята 

– Защо има Ден на Земята?
– Защото тя е голямата ни къща.
– А защо днес сеем цветя и почистваме?
– Трябва да ни е хубаво!
/Из разговор с първокласници/
Честит празник на голямата ни къща и нека да ни е хубаво!

Световен ден на числото Пи

Състезание от разстояние. С решаването на логически задачи и награда ваучер за победителя, ученици и учители от ОУ „П. Р. Славейков“ отбелязаха Световния ден на числото Пи. Победители в състезанието са учениците от шести клас с капитан на отбора г-жа Валентина Павлова. На победителите – Честито! На всички участници благодарим за достойното представяне!

КОНКУРС ЗА КОМПЮТЪРНА РИСУНКА ИЛИ КОЛАЖ НА ТЕМА „СЪРФИРАМ БЕЗОПАСНО И ЗАБАВНО”

В съвременния свят възможностите, които Интернет предоставя, са на практика безбройни. Онлайн пространството е място, в което децата учат, общуват с връстниците си и се забавляват. Освен удобство и знание, Интернет крие и рискове за децата. Те могат да станат жертви на злоупотреба, насилие и тормоз. Изключително важно е децата да са информирани и да знаят как да се предпазват.

По този повод МКБППМН-Мадан организира конкурс за компютърна рисунка или колаж сред учениците от община Мадан на тема „Сърфирам безопасно и забавно”.

За показаните компютърни умения, проявен творчески подход и знания,  награди от името на кмета на община Мадан  получиха следните ученици:

 

ПЪРВА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА V-VIII КЛАС

І място: Ясмин  Исакова – 6 клас, СУ „Св.св.Кирил и Методий”  с. Върбина

II място: Дарина Хаджиева – 6 клас, ОУ „П.Р.Славейков” с. Средногорци

III място: Сайман Пелтеков – 5 клас, СУ „Отец Паисий” гр.Мадан

III място: Габриела Касабова – 6 клас, ОУ „П.Р.Славейков” с. Средногорци

ПООЩРИТЕЛНИ НАГРАДИ:

Иная Смаилова – 6 клас, СУ „Отец Паисий” гр.Мадан

Нери Ангарова – 7 клас, ОУ „П.Р.Славейков” с.Средногорци

Мартин Петров – 5 клас, СУ „Отец Паисий” гр.Мадан

Вели Добрев – 6 клас, ОУ „П.Р.Славейков” с.Средногорци

Едис Сираков – 6 клас, ОУ „П.Р.Славейков” с.Средногорци

Денис Ебазер – 6 клас, ОУ „П.Р.Славейков” с.Средногорци