29 юни – Национален ден на безопасността по пътищата

На 28 юни се отбеляза Националния ден за безопасност по пътищата под мотото: „Внимавай на пътя – животът е безценен!“. На площадката по БДП се проведе  демонстрация за безопасно поведение на пътя на пешеходци и велосипедисти, припомниха се правила и съвети за управление на електрически тротинетки с цел предотвратяване на пътнотранспортни произшествия с деца и юноши през лятната ваканция.

Децата са активни участници в движението и отговорност за тяхната безопасност на улицата носим всички ние – родители, учители и водачи!

Заключителна кръгла маса по проект „Аз, ти и ние – единни и толерантни“

На 24.06.2024 г. се проведе заключителна кръгла маса по проект „Аз, ти и ние – единни и толерантни“. Координаторът на проекта Г. Рамаданова и ръководителите на клубове по проекта А. Ангелова, Г. Христова, А. Раимова и С. Мехмедов представиха резултатите от дейността в клубовете.

Екскурзия до Исторически парк – награда за участие в конкурс за рисунка

На 23.06.2024 г. образоветелния медиатор Айше Салиева придружи ученици, наградени за участие в конкурс за рисунка на МКБППМН към община Вълчи дол  на тема: „Съкровището на мъдростта се крие в морето от знание“. Чрез наградата – екскурзия до Исторически парк децата се докоснаха до исторически периоди, герои и събития.

Интензивна работа с родители по проект „Успех за теб“

На 14.06.2024 г. се проведе образователния медиатор Геновева Христова проведе беседа: интензивна работа с родители по проект „Успех за теб“ на тема: „Да учим заедно през лятото“.

На 20.06.2024 г. се проведе образователния медиатор Айше Салиева проведе среща-дискусия: интензивна работа с родители по проект „Успех за теб“ на тема: „Да не спираме да учим и през лятото“.

19-ти Детски ромски фестивал „Отворено сърце“

Ученици от клуб „Етноритъм“ с ръководител Албена Ангелова взеха участие в 19-тия Детски ромски фестивал „Отворено сърце“ – гр. Велико Търново. Те представиха в първия ден на фестивалната програма /31.05.2024 г./ „Модерен индийски танц“ и ателие с ръчно изработени гривни. Участието беше организирано по проект „Аз, ти и ние – единни и толерантни“, финансиран от ЦОИДУЕМ. Учениците от клуб “ Етноритъм“ имаха възможността да посетят крепостта „Царевец“, “ Музея на восъчните фигури“, катедрален храм „Рождество Пр. Богородица“, както и да наблюдават спектакъла „Звук и светлина“. За дните, изпълнени с незабравими моменти и емоции, участниците и ръководителите изразяват своята благодарност на организаторите на събитието – ЦМДТ „Амалипе“ за приятното изживяване.

Ден на Ботев

На 2 юни /31 май/ учениците от ОбУ „Васил Левски“ отдадоха почит на подвига на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Под ръководството на г-жа Иванова учецици  От г-н Мехмедов бе представена презентация за живота и борбата на революционера Христо Ботев.

Изпращане на децата от подготвителна група

На 31.05.2024 год. в подготвителна група се проведе тържество „Довиждане детска градина! Здравей първи клас!“. Тържеството бе уважено от много родители и близки на децата. Под ръководството на своята учителка Росица Петкова децата показаха, че са готови за училище. Бъдещите първокласници с топли думи и сърдечни пожелания бяха изпратени от директора на училището г-жа Пенчева. Г-жа Василева, бъдещата класна ръководителка на първи клас, приветства децата, като им пожела приятна ваканция и успехи в учението.

Образователният медиатор Геновева Христова проведе интензивна работа с родители на деца от подготвителната група, които ще имат първокласници през новата учебна 2024/2025 година. Тя представи на родителите специалностите, които представя училището, материалната база, клубове за занимания по интереси към училището и по проекти.

Участие в конкурс за рисунка „Съкровището на мъдростта се крие в морето на знанието“

Ученици от ОбУ „Васил Левски“ взеха участие в конкурс на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – община Вълчи дол за рисунка на тема: „Съкровището на мъдростта се крие в морето от знание“ посветен на един от най-светлите български празници – 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Публична изява на клуб „Разкажи ми бабо“ по проект „Аз, ти и ние – единни и толерантни“