Честит 24 май – Ден на българската просвета и славянската писменост!

Своята почит към делото на Светите братя Кирил и Методий учениците и учителите от ОбУ „Васил Левски“ отдадоха чрез тържествена литературно-музикална програма, която включи рецитал, драматизация на главата „Радини вълнения“ от романа „Под игото“ на Иван Вазов, песни и танци. Слово за празника произнесе кмета на село Михалич – г-н Ахмедов, с което поздрави учителите за тяхната просветна дейност, призова учениците да ценят техния труд и пазят с добри думи и дела непреходната сила на словото.

Г-жа Пенчева поздрави всички присъстващи на празника с тържествена реч посветена на деня на словото, знанието и духовността. Днес посрещаме светлия празник с гордост и самочувствие от постигнатото – обновена и обогатена материално-техническа база, участия в национални и областни конкурси и състезания. Тя връчи грамоти на учениците, постигнали много добри резултати в учебния процес, в конкурси и състезания.

9 май – ден на ученическото самоуправление

На 9 май в ОбУ „Васил Левски“ по традиция се провежда Ден на ученическото самоуправление.

Всички длъжности в училище се поемат от ученици. Те влизат в ролята на преподаватели, на помощен персонал. В рамките на инициативата те организират учебния процес, решават проблеми, свързани с учебно-възпитателните и административни дейности.

 

22 април – Международен ден на Земята

Денят на Земята в ОбУ „Васил Левски“ се отбеляза с изработване на табло и изложба „Даровете на земята“ с минерали от различни страни, както и на изделия и сувенири изработени от минерали.

Пролетен бал 2023

На 07.04.2023 г. на сцената на читалище „Просвета -1926 г.“ се проведе традиционния пролетен бал „Стъпките на пролетта“. Всеки клас се представи с драматизация или танц. Клуб „Франк“ с ръководител Диана Георгиева представи драматизация на приказката „Рибарят и златната рибка“ на английски език. Участниците от клуб „Млад еколог“ с ръководител Ралица Стоянова дефилираха на сцената със собствено ръчно изработени костюми от отпадъчни материали. Накрая след проведен конкурс бяха излъчени Мис и Мистър „Пролет 2023“. Всички ученици се представиха отлично и заслужено получиха награди. Г-жа Пенчева – директор на ОбУ „Васил Левски“ откри великденски благотворителен базар, с парите, от който ще бъдат закупени люлка и пързалка за малките малчугани.

 

Предизвикателство „Малки великани“ 2023

Училищен отбор, под ръководството на г-н Д. Радев – учител по ФВС, с ученици от ІV, VІ и VІІІ клас се включи в Предизвикателството „Малки великани 2023“ за най-дългия волейболен пас онлайн. Бе заснето и изпратено хоризонтално видео (до 7 секунди) за подаване на волейболна топка, която влиза в кадър от ляво – излиза на дясно и символично да се „подаде“ на следващото училище. Нашето училище е сред първите 100 участвали училища, за което получи грамота и награда две волейболни топки.

8-ми март в подготвителна група

По традиция на 8-ми март децата от подготвителна група поздравиха своите майки и баби със стихове, песни и танци, които изпълниха с много трепет и вълнение. Накрая малчуганите поднесоха специално изработените подаръци за най-прекрасната МАМА на света. Развълнувани и радостни майките аплодираха своите деца. Специални благодарности за труда и усилията на г-жа Петкова – учител в подготвителна група.

„Учители, родители – ръка за ръка за успешна социализация на ромските ученици“

Тренинг на тема: „Учители, родители – ръка за ръка за успешна социализация на ромските ученици“ с учители, родители и ученици от училищата от община Вълчи дол се проведе в актовата зала на СУ „Васил Левски“ гр. Вълчи дол. Учители и  образователни медиатори в училищата споделиха добри практики за съвместна работа между учители, родители и ученици. Регинаоналният координатор за Североизточна България на Амалипе – Жанна Василева проведе тренинг с родители, ученици и учители от училищата. На символично дърво на мечтите те поставиха листчета със своите мечти.

 

Честит национален празник!

С вълнуваща литературно-музикална композиция ученици и учители отбелязаха предстоящия национален празник. Пред величествения паметник Шипка звучаха стихове, възпяващи героизма на славните воини дали живота си за отечеството ни.

Нека да пазим българския дух и помним завета на предците ни!

 

Бинарен урок „Азия в математиката“

Учителите по математика г-жа Ангелова и по география и икономика г-н Мехмедов проведоха бинарен урок с учениците от VІ клас. Чрез познанията си за основни географски понятия учениците решаваха задачи за приложение на действията с рационални числа. Представени бяха интересни факти за разнообразния релеф на континента Азия от най-високата точка на земята – връх Еверест до най-ниската точка на сушата – Мъртво море.