История

Начално училище     Първи сведения за създаване на училище в село Михалич датират от 1872 год. То се помещавало в одаята на дядо Димо Керчев и първи учител бил даскал Янчо от Върбица, Преславско. На следващата година той бил сменен от даскал Кузман Шиваров също от село Върбица, който бил същевременно и терзия.

Училище на 120 години – презентация

Начално училище „Васил Левски“ е основано през 1894 година. Училищната сграда е строена на два етапа. Първият през 1911 г.  с три класни стаи и една канцелария. През 1936 г. към сградата са пристроени още 4 класни стаи и от 1939 г. училището става основно.

През 1966 год. започва стоежа на новата сграда заедно с физкултурния салон и кабинета по трудово обучение. Тогава директор е бил Иван Петков.

През 1972 /1973 год. е изградена спортната площадка и двора на училището в сегашния му вид и оттогава училището премина на полуинтернатно обучение.

       Днес училището разполага с 11 класни стаи, дирекция, учителска стая, компютърен кабинет, физкултурен салон, столова и библиотека.

Последни публикации

19-ти Детски ромски фестивал „Отворено сърце“

Ученици от клуб „Етноритъм“ с ръководител Албена Ангелова взеха участие в 19-тия Детски ромски фестивал „Отворено сърце“ – гр. Велико Търново. Те представиха в първия ден на фестивалната програма /31.05.2024 г./ „Модерен индийски танц“ и ателие с ръчно изработени гривни. Участието беше организирано по проект „Аз, ти и ние – единни и толерантни“, финансиран от ЦОИДУЕМ. Учениците от клуб “ Етноритъм“ имаха възможността да посетят крепостта „Царевец“, “ Музея на восъчните фигури“, катедрален храм „Рождество Пр. Богородица“, както и да наблюдават спектакъла „Звук и светлина“. За дните, изпълнени с незабравими моменти и емоции, участниците и ръководителите изразяват своята благодарност на организаторите на събитието – ЦМДТ „Амалипе“ за приятното изживяване.

  1. Ден на Ботев Вашият коментар
  2. Изпращане на децата от подготвителна група Вашият коментар
  3. „Празник на знанието“ в първи клас Вашият коментар
  4. Участие в конкурс за рисунка „Съкровището на мъдростта се крие в морето на знанието“ Вашият коментар
  5. Публична изява на клуб „Разкажи ми бабо“ по проект „Аз, ти и ние – единни и толерантни“ Вашият коментар
  6. Спортен празник 2024 година Вашият коментар
  7. Участие във футболен турнир по НП „Заедно в изкуствата и в спорта“ Вашият коментар
  8. Лекция „Пубертет“ Вашият коментар
  9. 9 май – Ден на Европа и Ден на ученическото самоуправление Вашият коментар