История

Начално училище     Първи сведения за създаване на училище в село Михалич датират от 1872 год. То се помещавало в одаята на дядо Димо Керчев и първи учител бил даскал Янчо от Върбица, Преславско. На следващата година той бил сменен от даскал Кузман Шиваров също от село Върбица, който бил същевременно и терзия.

Училище на 120 години – презентация

Начално училище „Васил Левски“ е основано през 1894 година. Училищната сграда е строена на два етапа. Първият през 1911 г.  с три класни стаи и една канцелария. През 1936 г. към сградата са пристроени още 4 класни стаи и от 1939 г. училището става основно.

През 1966 год. започва стоежа на новата сграда заедно с физкултурния салон и кабинета по трудово обучение. Тогава директор е бил Иван Петков.

През 1972 /1973 год. е изградена спортната площадка и двора на училището в сегашния му вид и оттогава училището премина на полуинтернатно обучение.

       Днес училището разполага с 11 класни стаи, дирекция, учителска стая, компютърен кабинет, физкултурен салон, столова и библиотека.

Последни публикации

26 септември – Европейски ден на езиците

За поредна година учениците от ОбУ „Васил Левски“ отбелязаха Европейския ден на езиците с презентация за важността от изучаването на чужди езици, за да се повиши нивото на многоезичност и междукултурно разбирателство, както и да се популяризира богатото езиково и културно разнообразие в Европа. А приказката „Врабчето, което говореше чужди езици“ от Радой Киров беше ярък пример за стойността на родния език и богатството на чуждите езици, които допринасят за междукултурните взаимоотношения и езикови способности на децата.

  1. Учебна практика на ученици със специалност „Трайни насаждения“ Вашият коментар
  2. 21 септември – Ден без загинали на пътя Вашият коментар
  3. Тържествено откриване на новата 2022/2023 учебна година Вашият коментар
  4. Летен лагер по НП „Отново заедно“ 2022 г. Вашият коментар
  5. Междуучилищна дейност по проект „Подкрепа за успех“ Вашият коментар
  6. Спортен празник прогимназиален и гимназиален етап Вашият коментар
  7. 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата на България Вашият коментар
  8. Родителска среща за споделяне на добрите практики от обучения по проект „Подкрепа за успех“ Вашият коментар
  9. 24 МАЙ – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост Вашият коментар