История

Начално училище     Първи сведения за създаване на училище в село Михалич датират от 1872 год. То се помещавало в одаята на дядо Димо Керчев и първи учител бил даскал Янчо от Върбица, Преславско. На следващата година той бил сменен от даскал Кузман Шиваров също от село Върбица, който бил същевременно и терзия.

Училище на 120 години – презентация

Начално училище „Васил Левски“ е основано през 1894 година. Училищната сграда е строена на два етапа. Първият през 1911 г.  с три класни стаи и една канцелария. През 1936 г. към сградата са пристроени още 4 класни стаи и от 1939 г. училището става основно.

През 1966 год. започва стоежа на новата сграда заедно с физкултурния салон и кабинета по трудово обучение. Тогава директор е бил Иван Петков.

През 1972 /1973 год. е изградена спортната площадка и двора на училището в сегашния му вид и оттогава училището премина на полуинтернатно обучение.

       Днес училището разполага с 11 класни стаи, дирекция, учителска стая, компютърен кабинет, физкултурен салон, столова и библиотека.

Последни публикации

Честит 24 май – Ден на българската просвета и славянската писменост!

Своята почит към делото на Светите братя Кирил и Методий учениците и учителите от ОбУ „Васил Левски“ отдадоха чрез тържествена литературно-музикална програма, която включи рецитал, драматизация на главата „Радини вълнения“ от романа „Под игото“ на Иван Вазов, песни и танци. Слово за празника произнесе кмета на село Михалич – г-н Ахмедов, с което поздрави учителите за тяхната просветна дейност, призова учениците да ценят техния труд и пазят с добри думи и дела непреходната сила на словото.

Г-жа Пенчева поздрави всички присъстващи на празника с тържествена реч посветена на деня на словото, знанието и духовността. Днес посрещаме светлия празник с гордост и самочувствие от постигнатото – обновена и обогатена материално-техническа база, участия в национални и областни конкурси и състезания. Тя връчи грамоти на учениците, постигнали много добри резултати в учебния процес, в конкурси и състезания.

  1. 9 май – ден на ученическото самоуправление Вашият коментар
  2. 22 април – Международен ден на Земята Вашият коментар
  3. Седмица на четенето 18-21.04.2023 г. Вашият коментар
  4. Пролетен бал 2023 Вашият коментар
  5. Предизвикателство „Малки великани“ 2023 Вашият коментар
  6. 8-ми март в подготвителна група Вашият коментар
  7. „Учители, родители – ръка за ръка за успешна социализация на ромските ученици“ Вашият коментар
  8. Честит национален празник! Вашият коментар
  9. Бинарен урок „Азия в математиката“ Вашият коментар