История

Начално училище     Първи сведения за създаване на училище в село Михалич датират от 1872 год. То се помещавало в одаята на дядо Димо Керчев и първи учител бил даскал Янчо от Върбица, Преславско. На следващата година той бил сменен от даскал Кузман Шиваров също от село Върбица, който бил същевременно и терзия.

Училище на 120 години – презентация

Начално училище „Васил Левски“ е основано през 1894 година. Училищната сграда е строена на два етапа. Първият през 1911 г.  с три класни стаи и една канцелария. През 1936 г. към сградата са пристроени още 4 класни стаи и от 1939 г. училището става основно.

През 1966 год. започва стоежа на новата сграда заедно с физкултурния салон и кабинета по трудово обучение. Тогава директор е бил Иван Петков.

През 1972 /1973 год. е изградена спортната площадка и двора на училището в сегашния му вид и оттогава училището премина на полуинтернатно обучение.

       Днес училището разполага с 11 класни стаи, дирекция, учителска стая, компютърен кабинет, физкултурен салон, столова и библиотека.

Последни публикации

„Учителят трябва да провокира ученика за знания“ – интервю за Радио Варна

Интервю за Радио Варна даде г-н Бони Бонев преподавател по физическо възпитание и спорт в ОбУ „Васил Левски“. Той е един от двамата новите учители, които тази учебна година работят в училища във Варненска област по програмата „Заедно в час“.

Цялото интервю можете да прегледате от тук: https://bnr.bg/varna/post/101536151/uchitelat-trabva-da-e-priatel-i-da-provokira-uchenika-za-znania

  1. Походът на книгите 2021 – Известните българи четат на деца Вашият коментар
  2. 26 септември – Европейски ден на езиците Вашият коментар
  3. 21 септември – Световен ден на мира Вашият коментар
  4. 21 септември – Ден без загинали на пътя Вашият коментар
  5. Обява за медиатор Вашият коментар
  6. СЪОБЩЕНИЕ Вашият коментар
  7. Обучение от разстояние в електронна среда Вашият коментар
  8. Честит национален празник! Вашият коментар
  9. Честита Баба Марта! Вашият коментар