Петокласничката Елиф Рамадан с отличие от Десетия национален ученически конкурс „Български архитектурни паметници в макети“, Варна, 2021 година

Петокласничката от ОУ „Христо Ботев“ с.Пирне Елиф Лютви Рамадан участва със свой проект в Десетия национален  ученически конкурс „Български  архитектурни паметници в макети, 2021“, посветен на националния празник на България 3-ти март и организиран от Министерството на образованието и науката и Центъра за подкрепа на личностното развитие – гр.Варна. Тази година темата на конкурса бе „Архитектурни паметници по българското Черноморие“.

В продължение на месец Елиф работи върху своя макет на Вятърната мелница в Несебър – емблематичен символ на града, като в работата си се придържаше максимално към автентичния вид на архитектурния паметник.

В конкурса участваха 45 творби на ученици от различни населени места в страната. Макетът на Елиф завоюва второ място, а за своето великолепно творение нашата петокласничка получи плакет, диплом и медал.

Конкурсът „Български  архитектурни паметници в макети“ е част от Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *