Отличени ученици

В навечерието на 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност петима изявени ученици от ОУ „Христо Ботев“ с.Пирне получиха от кмета на община Айтос г-н Васил Едрев почетен плакет и диплом за успехите си през учебната 2021 – 2022 година.
Училището се гордее със своите успешни възпитаници. Пожелаваме им да бъдат здрави, вдъхновени и целеустремени, да имат смелостта да мечтаят и куража да сбъдват мечтите си!

Страхотно представяне на пирненските ученици на общинския пролетен празник“От Цветница до Гергьовден, 2022 г.“

Първо място за обредна група – начален етап с ръководител г-н Мариян Вълчев, представила обичая „Гергьовден“
Първо място за обредна група – прогимназиален етап с ръководител г-жа Ирина Богданова, представила обичая „Лазаровден“
Първо място за великденското дърво, изработено от ученици от начален етап с ръководител г-н Димитър Димитров
Първо място за великденското дърво, изработено от ученици от прогимназиален етап с ръководител г-жа Ирина Богданова
Първо място в конкурса за великденско яйце за Айше Мехмед Мустафа – 4.клас
Първо място в конкурса за великденско яйце за Елиф Лютви Рамадан – 6.клас
Второ място в конкурса за великденско яйце за Мерджан Виждан Емин – 4.клас
Второ място в конкурса за великденско яйце за Бюшра Рушен Мехмед – 7.клас
Първо място в конкурса за великденски обреден хляб за Силвия Диянова Божкова – 7.клас
Второ място в конкурса за великденски обреден хляб за Даниела Николаева Петрова – 6.клас
Трето място в конкурса за великденски обреден хляб за Рамадан Ереджеб Исуф – 1.клас
Трето място в конкурса за великденски обреден хляб за Станка Мариянова Иванова – 2.клас
Трето място в конкурса за великденски обреден хляб за Даниел Величков Маринов– 2.клас
 

 

СВЕТОВНА СЕДМИЦА НА ПАРИТЕ

Всяка година в периода от 21 до 25 март се провежда глобалната инициатива „Световна седмица на парите“, чийто национален координатор е Джуниър Ачийвмънт България. По този повод в ОУ “Христо Ботев“ с.Пирне ученици от VІІ клас изнесоха урок по финансова грамотност пред учениците от начален етап. Разкриха им сложната история на възникване на монети и банкноти, що е криптовалута, инфлация и бюджет. Част от зрителите имаха възможност да изготвят личен бюджет на въображаем приятел.

ВЕЧЕ СМЕ ГРАМОТНИ

На 29 март 2022 година първокласниците от ОУ „Христо Ботев с.Пирне казаха сбогом на букварчето. Възпитаниците на г-жа Айлин Хюсеин и г-жа Юнзюле Ибрямова показаха на родители и учители, че вече могат да четат. С много музика, стихове и песни те навлязоха в редовете на четящите хора.

На добър час, чудесни, умни и красиви първолаци!

Състезание по БДП

На 24 март 2022г. в ОУ „Христо Ботев“ с.Пирне се проведе училищният кръг на Националното състезание по БДП. В него взеха участие два отбора, в които бяха включени ученици от V, VI и VII клас. Състезанието има за цел да подпомага възпитанието и обучението на учениците в култура на поведение на пътя, която е свързана със спазването на общовалидните правила и норми за лична и колективна безопасност. Така децата се научават да вземат самостоятелни и адекватни решения в различни ситуации на пътя, като осъзнават действията си и носят пряка отговорност за това. Чрез състезанието се възпитават и качества от значение за общото личностно развитие на учениците като информираност, култура в отношенията, съобразителност, уважение към общността и правилата. Състезанието протече много емоционално, а накрая участниците получиха заслужени награди.

3 март

На 3 март 2022г. учениците от ОУ“Христо Ботев“ с. Пирне отбелязаха 144г. от Освобождението на България.

Честит празник, българи! Нека носим в себе си силата и мъдростта на хора, които могат да отстояват своята национална независимост!

ДНИ НА БЕЗОПАСНОСТТА

Със свои инициативи учениците от ОУ „Христо Ботев“ с.Пирне се включиха във второто издание на Дните на безопасността на ROADPOL. Тази година фокусът се поставя върху 21 септември, обявен за Ден без загинали при пътни инциденти през 2021 година. Посланието на Дните е „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“. Целта е да се обърне внимание на всички участници в движението по пътищата да бъдат бдителни, отговорни и да спазват правилата.