Училищен кръг на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee

За шеста поредна година Ботевци показаха, че владеят английския правопис и отиват на регионалното състезание Spelling bee!
На 23.02.2021 година в Основно училище „Христо Ботев“ с.Пирне се проведе училищният кръг на Единадесетото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee . В надпреварата участваха единадесет ученици от пети до седми клас, които се състезаваха в четири кръга. Състезанието беше изключително интересно и оспорвано. Йоана Замфирова от седми клас спелува правилно думата „abide“ (понасям) и победи Бурчин Аптула от шести клас, която се класира на второ място. И двете ученички ще представят училището на регионалното състезание, което ще се проведе на 27 март 2021 г.
През цялата седмица от 20 февруари до 2 март 2021 г. след усилена подготовка над 2000 ученици на възраст до 14 години от 165 училища в цялата страна се включат в надпреварата . Целта на изявата е да се запали желанието на учениците да учат английския език по забавен и нетрадиционен начин. Spelling Bee е международно състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.Всички участниците се подготвяха по предварителен списък от 500 думи.
Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и е под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *