Световен ден за възпоменание на жертвите от ПТП

           

 

           

                                         

Под мотото „Животът не е резервна част” Основно училище „ Христо Ботев” – с.Пирне отбеляза Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП.
На 15 ноември 2019 година бе осъществено съвместно мероприятие на учениците от ученическия съвет и комисията по БДП в училище. На него доброволците припомниха правилата за безопасно пресичане и проведоха практическо занятие на тема „Безопасният път от училище до дома“ пред най- малките ученици в училище. Всички се включиха с изключителна енергия като безпогрешно демонстрираха както тематични, така и практически познания.
Участниците заедно с класните ръководители, поставиха цветя на пешеходните пътеки пред училището, за да почетат паметта на без време загиналите по пътищата и да изкажат съболезнования на техните близки, да споделят мъката на хората породена от неразумното поведение и пропуските в системата на безопасността на движението. Учениците от прогимназиален етап изгледаха презентация посветена на Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП,а също бяха запознати с правилата за движение по пътищата и дискутираха ролята на всички участници в движението и бяха разграничени най-опасните ситуации на пътя, както и възможностите те да бъдат избягвани. Децата подредиха изложба по темата и изработиха постер с пътните знаци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *