Spelling Bee 2019

За четвърта поредна година ОУ „Христо Ботев“с.Пирне участва в Националното състезание по правопис на английски Spelling Bee 2019.
Състезанието “Spelling bee” се провежда в подкрепа на обучението по английски език като чужд в българските училища. Негова основна цел е да развива допълнителни знания и умения по езика сред учащите, както и да ги мотивира в процеса на обучение.
Тази година Али Мустафа/4 кл./, се класира на първо място в училищния кръг на Деветото национално състезание по английски правопис Spelling Bee, което се проведе на 28.02.2019 в ОУ „Христо Ботев“ с.Пирне,общ.Айтос. Али спелува правилно думата bakery /пекарна/ и победи Синан Ниязи/6кл./, който се класира на второ място. И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 23 март 2019 г. в гр.Сливен. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 21 април 2019 в София.
В надпреварата тази година взеха участие ученици от IV до VII клас, които водиха оспорвана битка в седем кръга. Благодарим ви,пчелички за усърдието и ентусиазма!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *