Социални и организационни умения и компетенции

Позитивна и контактна личност съм. Старая се да поддържам добри взаимоотношения с хората, които ме заобикалят, да работя в екип и да създавам контакти. Уважавам и съм добронамерена към колеги, ученици и родители.

Съпричастна съм към техните успехи и трудности.
Държа на коректно, позитивно общуване и сътрудничество при добър психологически климат. Активно работя с ученици и колеги по отношение на организацията и участието на децата в различни изяви на училищно ниво – празници, благотворителни събития и спортни мероприятия. Старая се да поддържам активна обратна връзка учител – родител – ученик, с цел стимулиране на отношение на родителите към образователно – възпитателния процес и развитието на детето като главна обща цел на семейството и училището.

Подкрепям и споделям добри практики с колеги и ръководство по отношение на образователно – възпитателната и извънкласна дейност. Стоя отговорно зад взетите от мен решения и умея да се справям със ситуации от различен характер.

Поради сътресенията на пазара на труда през годините съм имала възможност да работя с различни социални групи от обществото, както и в различни сфери на живота, което ми помага и дава възможност да правя обективна преценка на децата с които работя, и адекватно на времето, в което живеем, да отговоря на техните образователни потребности.

Председател съм на Комисията по качество на образованието в училище и на Работната група по самооценяването на образователната институция.