29 септември – Европейски ден на спорта в училище

Днес празнуваме движението! ⚽⛹️‍♂️
????29.09.23г. Европейски ден на спорта в училище!
С много положителни емоции, еуфория и радост учениците от ОУ „Климент Охридски“, с. Сталийска махала участваха в най-активния ден! ????‍♂️????
Поздравления деца, животът е Движение! ????‍♂️????‍♂️

Ден на толерантността в училище

На 16 ноември в ОУ „Климент Охридски” – село Сталийска махала бе отбелязан международният ден на толерантността!
“Толерантност е да даваш на всяко друго човешко същество всички права, които искаш за себе си.”
Робърт Грийн Ингерсол

 

Европейски ден на спорта

За поредна година ОУ“ Климент Охридски“ с. Сталийска махала подкрепи кампанията бъди активен по повод  Европейския ден на спорта в училище. Включиха се всички ученици от училището, учители  и родители.  През този  ден се  проведоха различни игри с класовете без състезателен характер,  под мотото “Спорт#БезОтпадъци“. Учениците изработиха табло за Европейската седмица на спорта,покана за участие към ученици и  родители. Игрите, посветени на опазването на околната среда –намаляване на отпадъците и тяхното разделно събиране и рециклиране бяха на фокус.

Европейски ден на спорта в училище

 

Уважаеми родители, учители и ученици!

На 30.09.2022 г. в ОУ Климент Охридски“ с. Сталийска махала ще се проведе

„Европейски ден на спорта в училище“ под мотото: Спорт без отпадъци.

Начало 11.30 часа

Нека за поредна година докажем, че можем да спортуваме и да се забавляваме!

На 30 септември 2022г.  ще се състои осмото издание на кампанията

БЪДИ АКТИВЕН

    Европейски ден на спорта в училище, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт,                  за да се повиши усещането за “принадлежност към училището” за всеки участник.

Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.  През тази година допълнителната тема на кампанията е “Зелено образование чрез спорт”,като училищата ще обединят в своята програма насърчаване на физическата активност и зелено мислене. Координаторите са разработили идеи под мотото “Спорт#БезОтпадъци“

За различни физически игри,посветени на намаляването и рециклирането на отпадъци, които училищата могат да осъществят.

Игрите,посветени на опазването на околната среда, ще са с фокус върху намаляване на отпадъците и тяхното разделно събиране и рециклиране.

Да участваме и НИЕ.

Допълнителна тема:  Зелено образование  чрез спорт

Отбелязване Международния ден на търпението – 25 март

На 25 март в ОУ „Климент Охридски”  – село Сталийска махала бе отбелязан международният ден на търпението! Ден, посветен на необходимостта от разбирателство и търпение,  на умението да изслушваме и да уважаваме мнението на другия, защото училището е мястото, където се изграждат основите на бъдещата реализация на всеки ученик и се формира качеството търпение в личността като гарант за устойчивостта на цялото общество, за устояване на предизвикателствата на времето.

Участниците в Клуб „Информационни технологии” от VI клас представиха презентация и изработиха брошура по темата!Ученици от IV и V клас четоха притчи и есета за търпението, събраха информация и изработиха табло с мисли, правила за търпение, толерантност и добри думи. Седмокласниците създадоха анкета на тема  „Търпелив човек ли сте?”, която се проведе с ученици и учители,  а всички заедно рисуваха и танцуваха!Символ на търпението поставиха във всяка класна стая!

Честване на Освобождението на България

Да помълчим и си спомним, че и напред в годините след Руско-турската война 1877-1878 г. българските воини никога не забравят националнообединителния идеал, не продават националната чест и лъвски бранят българските знамена. Ни едно от знамената ни не пада в плен – воините дават себе си, живота си за отечеството. Победите и себеотрицанието им и днес са част от знанията по родолюбие за защита на Отечеството.