Поклон пред Апостола: 151 години безсмъртие

С литературно-музикална програма на 19 февруари учениците от ОУ „Любен Каравелов“ – с.Осиковица отбелязаха 151  години от гибелта на Апостола на българската свобода – Васил Левски.

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Патронен празник на училището

189 години от рождението на своя патрон чества ОУ „Любен Каравелов“ – Осиковица. „Има нещо величествено в благородното дело да създадеш училище, да вградиш в него мечтите си, да му вдъхнеш неповторим дух и да го предадеш на поколенията да го пазят и да продължат делото…“

С тия думи се обърна към присъстващите директорът на училището Добрина Христова. С вдъхновение децата пяха „Хубава си, моя горо“, рецитираха стихове и поемата „Раковски“, представиха баснята „Котка и месо“ и драматизация по „Маминото детенце“. Награди получиха най-изявените в проведения конкурс „С Каравелов в сърцето“.

Поздравителен адрес връчи Таня Димитрова – ВрИД кмет на община Правец. Присъстваха още: Албена Петрова – Секретар на общината и Надежда Панчева – ВрИД кмет на с. Осиковица.

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Откриване на Новата 2023/2024 учебна година

В ОУ „Любен Каравелов“ – Осиковица, първия училищен звънец днес удари Албена  Петрова – Секретар на община Правец. Присъстваха още кметовете на Осиковица и Осиковска Лакавица – Бистра Георгиева и Георги Иванов. Директорката – Добринка Христова, пожела на децата спокойна и успешна учебна година, а на родителите – да бъдат по-отговорни. Децата рецитираха, пяха и танцуваха. Първолаците преминаха под венец и цветя и влязоха в клас.

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Ден на славянската писменост и култура

       С тържествено шествие и празнична програма, отбелязаха предстоящия Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост в с. Осиковица. Тържеството откриха мажоретките и танцьорите на ОУ “Любен Каравелов“, които създадоха празнично настроение. На специално украсената импровизирана сцена децата от ДГ “Слънце“ и ОУ “Любен Каравелов“ изнесоха литературно-музикалната програма.
     Гост на празника бе г-жа Таня Димитрова, зам.-кмет на Община Правец, която поднесе поздравителен адрес от името на кмета Румен Гунински.
     Тържеството завърши с народен танц и празнично хоро, в което се включиха ученици, родители и гости.
     
Публикувано в Без категория | Коментирайте

Тържество за трети март

Българийо, тринадесетвековна,
във дланите си твойта пръст държа…
В Осиковица днес тържествено издигнаха знамето на България. Ученици от ОУ „Любен Каравелов“ и деца от ДГ „Слънце“ изнесоха литературно-музикална композиция, свързана с паметната дата 3 март. С едноминутно мълчание беше почетена паметта на загиналите в руско-турската война. На паметната плоча цветя поднесоха: кметство Осиковица, ОУ „Любен Каравелов“, ДГ „Слънце“ и жители на селото. Тържеството завърши с „Дунавско хоро“.

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Приятелска среща по футбол

Приятелска среща между отборите по футбол на ОУ“ Любен Каравелов“ село Осиковица и ОУ“ Васил Левски“ град Правец,посветена на деня на Розовата фланелка.

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Откриване на учебната 2022/2023 година

 В ОУ „Любен Каравелов“ – Осиковица, празничният 15 септември започна с пожелания
         от директора Добринка    Христова и Кмета Бистра Георгиева: “Бъдете здрави и вдъхновени!
         Нека тази учебна година бъде много успешна и присъствена!“
         След вълнуващата програма деца и родители се хванаха на хоро.
Публикувано в Без категория | Коментирайте

Урок по родолюбие

Урок по родолюбие бе проведен днес в ОУ „Любен Каравелов“ – с.Осиковица с учениците от I-III клас. „Знаем кой е Васил Левски и се гордеем с него“ бе мотото на заниманията. Децата оцветяваха картички с лика на Апостола, направиха постер със заветите му, четоха от книгата „Разкажи ми за Левски“ на Райчин Генов и Ивайло Кючуков. Направиха си и снимка за спомен от този ден, заедно със своята учителка Диана Недкова.

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Коледа-празник на надеждата!

        Днес учениците от ОУ“Л. Каравелов“ – с.Осиковица, честваха Коледа. С песни и стихчета децата приветстваха Рождество Христово – един от най-големите и обичани християнски празници. Към тях се присъединиха коледарчета, които с ръчно изработени сурвачки наричаха за здраве и берекет. По този начин те доказаха, че традицията, възникнала в древността се пази от поколенията. Добринка Христова, директор на училището, поздрави децата за празника. Пожела им весела ваканция, щастлива Коледа с роднини и приятели и да се завърнат с нови сили за учене в първите дни на 2022 година.

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Да ни е честита новата 2021/2022 учебна година! Да е здрава и благодатна!

Да ни е честита новата 2020/2021 учебна година!Да е здрава и благодатна!

Публикувано в Без категория | Коментирайте