Урок по родолюбие

Урок по родолюбие бе проведен днес в ОУ „Любен Каравелов“ – с.Осиковица с учениците от I-III клас. „Знаем кой е Васил Левски и се гордеем с него“ бе мотото на заниманията. Децата оцветяваха картички с лика на Апостола, направиха постер със заветите му, четоха от книгата „Разкажи ми за Левски“ на Райчин Генов и Ивайло Кючуков. Направиха си и снимка за спомен от този ден, заедно със своята учителка Диана Недкова.

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Коледа-празник на надеждата!

        Днес учениците от ОУ“Л. Каравелов“ – с.Осиковица, честваха Коледа. С песни и стихчета децата приветстваха Рождество Христово – един от най-големите и обичани християнски празници. Към тях се присъединиха коледарчета, които с ръчно изработени сурвачки наричаха за здраве и берекет. По този начин те доказаха, че традицията, възникнала в древността се пази от поколенията. Добринка Христова, директор на училището, поздрави децата за празника. Пожела им весела ваканция, щастлива Коледа с роднини и приятели и да се завърнат с нови сили за учене в първите дни на 2022 година.

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Да ни е честита новата 2021/2022 учебна година! Да е здрава и благодатна!

Да ни е честита новата 2020/2021 учебна година!Да е здрава и благодатна!

Публикувано в Без категория | Коментирайте

АКТУАЛНО | Коронавирус COVID-19

 Готови-ли-сме-за-учебната-година

  ok_nasoki_25.08.20_black_

Публикувано в Без категория | Коментирайте

            „Да си първокласник – то не е шега.

              Колко много грижи имам аз сега.“

       Да ни е честита новата 2020/2021 учебна година!Да е здрава и благодатна!

   Откриване на 2020/2021 учебна година
Публикувано в Без категория | Коментирайте

Коледно тържество в ОУ“Любен Каравелов“

     Човекът е устроен така, че когато изпитва радост, желае да я сподели със своите             приятели,  както и да благодари на тези, които са помогнали да се сбъднат мечтите му.
Има ли по-подходящ момент за това от Коледните празници!
   На 20 декември 2019 г. деца и ученици от ОУ „Любен Каравелов“ с.Осиковица,работещи         по Проект BG05M9OP001-2.018-0023-2014BG05M2OP001- C01
„Правец-среда за активно социално приобщаване” споделиха своята радост с родители и                         гости на днешната ПУБЛИЧНА ИЗЯВА .
За пореден път те им доказаха обичта си и накараха всички да повярват, че коледната магия е сбъдната мечта, надежда, доверие и вяра в доброто.Коледарите сурвакаха всички за здраве.
С песни, танци и стихове децата посрещнаха дядо Коледа,забавляваха се и се разделиха безкрайно щастливи.
На раздяла си пожелаха:
Една приказна Коледа – за много желания.
Една здрава Нова година – за много мечти!
       Една цяла успешна година – за много усмивки!

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Добре дошли в сайта на нашето училище!

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Патронен празник -07.11.2019г.


,,Благополучието на всеки един народ зависи от неговото образование“ Любен Каравелов     Днес отбелязахме патронния празник на училището ни .Този празник е най-значимият, най-вълнуващият за нас, защото е повод не само за равносметка и вглеждане в историята, но и поглед към бъдещето. Вече сме по-многобройни и силни ще вървим по пътя на позитивното, като достойни Каравеловци, пазейки с любов традицията и предавайки я на поколенията.                  Дълбок поклон пред делото на нашия патрон – Любен Каравелов!

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Откриване на учебната 2019/2020 година

С Вяра, Надежда, Любов и Мъдрост започваме, нека те ни съпътстват и занапред!
За пореден път ОУ „Любен Каравелов“ – с.Осиковица“, отвори врати и посрещна своите малки, големи и още по-големи момичета и момчета. Тази картина на радостни деца, родители, гости и малко притеснени първокласници, се допълваше от познатите на всички детски песни, летящи към простора.
Тържеството започна с посрещане на българския трибагреник, символ на величието и силата на българския дух и сила. По традиция, думата бе дадена на директора на училището – Добрина Христова, която поздрави всички присъстващи с добре дошли и им пожела:
„Нека новата учебна година да бъде успешна! Да бъде спорна и ползотворна! Да бъде щастлива и благодатна! На добър час!“ След тези пожелания г-жа Христова, удари и първият училищен звънец. По стара българска традиция, под венец от цветя, посрещнати с топла питка и мед, учениците прекрачиха прага на родното училище.

Да е успешна, вдъхновяваща и спокойна учебната година!

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Добре дошли в сайта на нашето училище!

Съгласно Общ регламент за защита на данните  (GDPR 25 май 2018) всички родители са попълнили и подписали следната декларация за информирано съгласие:

Декларация за инфор. съгласие

ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ

22.03.2019г.

Тормозът спира тук!

На 27.02.2019г. в ОУ ,,Любен Каравелов”, село Осиковица, община Правец се проведоха толерантни инициативи, подкрепящи ,,Денят на розовата фланелка”. В тях се включиха учениците от начален и прогимназиален етап. Най-малките възпитаници от 1 до 4 клас с удоволствие взеха участие в беседата, която бе озаглавена: ,,Ние сме по-добре без тормоз!”. В края на дискусионната част всяко дете оцвети в розово своя емблемна фланелка и я закачи на ревера си, в знак на съпричастност. Бяха организирани и проведени щафетни игри с малките спортисти от начален етап, под ръководството на техните класни ръководители: г-жа Василева, г-жа Недкова и г-жа Недялкова. Разпределени в два отбора: ,,Подкрепа” и ,,Надежда”, играчите се раздадоха максимално с хъс и ентусиазъм. В училището закачихме и две табла, които призоваваха към съпричастност, толерантност и подкрепа. Особено любопитство у малчуганите предизвика таблото изработено от 6 клас, с ръководител: г-жа Пешева, в което се акцентираше върху безопасния интернет и кибертормоза.

НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО

22-26 октомври 2018 година

Да е благословена с Вяра, Надежда и Любов

новата учебна 2018/2019 година!

17.09.2018г.

Светът на компютърното моделиране и програмата Scratch

Летни забавления

https://scratch.mit.edu/projects/229328544/

„И пак е лято“

за учениците от V VII клас

Весела ваканция, скъпи ученици!

Здравей, лято!

01.06.2018г.

От 01.06.2018г. учениците от 1 до 4 клас в ОУ ,,Л.Каравелов” село Осиковица започнаха да се радват на летните игри и веселия. Краят на учебната година, те завършиха с един вълнуващ час, в който всички, показаха, че могат да четат, пишат и смятат, че знаят много. Тържественият урок бе под надслов: ,,Който се учи, той ще сполучи”.

Който се учи, той ще сполучи!

Публична изява на групите по математика от 1 и 4 клас при ОУ “Л.Каравелов“, участващи в проект „Твоят час“
„КОЛКО МНОГО ЗНАМ“ – състезание

 31.05.2018г.

Общински спортен празник в село Джурово

30.04.2018г.

Не на зависимостите!

Да пазим Земята – тя е наш дом!

НА ВЕЛИКДЕНСКО ХОРО В КАЛУГЕРОВО

По покана на г-жа Наталия Василева, кмет на с. Калугерово, децата и младежите от театрална формация „Шарен свят”от ОУ“Любен Каравелов“ село Осиковица, за втори път взеха участие в традиционното великденско хоро на площада в селото. 

„Шопски гяволии” – Елин Пелин

 

МНОГО СМЯХ НА ФЕСТИВАЛА В БАЙЛОВО

01.04.2018г.

Малките артисти от група „Шарен свят“ при ОУ „Любен Каравелов“, с. Осиковица представиха част от своя нов спектакъл „Шопски гяволии” по творби на Елин Пелин. Те заслужено спечелиха ПЪРВО място, сред 26 групи и състави от София и общините в региона. Десетте деца и тяхната ръководителка г-жа Ст. Матеева бяха отличени със специални дипломи за принос от кмета на Община Горна Малина – г-н Жиланов.

„Който се смее, дълго живее“

Да си първокласник, то не е шега… 
Мога да пиша и чета!

29.03.2018г.

Международен ден на числото Пи

14 март 

Човек, който не помни и не знае своето минало, няма бъдеще.
Честит национален празник, българи!

Аз обичам България

 

Коледна седмица в ОУ,,Любен Каравелов”

с вълнение, изненади, смях, неочаквани подаръци и мили думи

Национална седмица на четенето

11.12. 17г. – 15.12.17г.

Всяко дете е уникално и се нуждае от помощ, за да се развива и приспособява към живота.

       

 

Публикувано в Без категория | Коментирайте