Очаквания и цели през 2019 година

В началото на всяка година си поставям цели, които в последствие да изпълня. Стремя се да извличам поуки от предходните години, като се уча от грешките си. Опитвам се да отсея маловажните неща и да се фокусирам върху значимите цели. Определям приоритетите си, замислям се в каква насока искам да се развивам, но най-вече какво искам да подобря в самата себе си.

Източник: jewishpress.com

През предстоящата 2019 година ще се стремя да съм по-продуктивна и организирана. Бих искала отделям повече време на интересите си, а именно фотография и програмиране. Както всяка година искам да пътувам повече и да опозная различни култури. Именно поради тази причина ще обърна повече внимание на изучаването на езици. През лятото на идната 2019 година планирам да започна стаж, който да е свързан с интересите ми и изборa ми в последствие за работа. По този начин ще мога да си изясня насоката на професионалното ми развитие.

Източник: brightonandhoveindependent.co.uk

При планирането на цели за идната година не е важно само да ги поставим, но и да можем да реализираме своите планове. Ето няколко лесни стъпки, които помагат за осъществяването им:

  • Формулирайте ясно целите си
  • Разбийте целите си на по-малки и конкретни стъпки
  • Задайте краен срок за изпълнение
  • Изпълнение

И не на последно място много важно условие за постигане на ефективни резултати е позитивното мислене и вярата в самия себе си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.