Северна Корея играе двойна игра!

Повечето хора са наясно с нажежената обстановка в момента. Северна Корея иска да се докаже като световна и ядрена сила със серия опити на своето атомно оръжие. Това разбира се кара "демократизаторите" т.е САЩ, да й наложат икономически санкции. За съжаление по този начин ситуация се влошава, а не подобравя. Според някои анализатори, сега рискът от ядрена война е по-голям отколкото през Студената война. Според мен това становище е доста преувеличено по ред причини.

Хората са наясно с казаното по-горе и го приемат за правилно, но днес попаднах на много интересна информация. Северна Корея е съюзник на САЩ, да, звучи много глупаво, но ако дочетете до края може и да промените мнението си. Руското разузнаване предполага, че държавата на "Ким" играе двойна игра и така оправдава военното присъствие на САЩ в Азия, насочено срещу Китай и Русия. Тази теза се подкрепя с фактите, че не е възможно управлението в Пхенян да е толкова ненаясно със своя и противниковия военен ресурс и така агресивно да заявява готовността си да атакува с ядрено оръжие своите противници.

Хипотезата не е от днес, съществува още от 1948 година. Дали е правилна или не, сами можете да прецените. Аз лично съм на мнение, че е възможно да е правилна, но за тези планове знаят хора, броящи се на пръсти. Ще попитате защо просто не свалят режима в Северна Корея, както например в Египет или Либия? Това няма да е полезно за никой, една силна и обединена Корея ще е фактор, който няма така лесно да бъде пренебрегван нито от Китай и Русия, нито от САЩ и ЕС. Освен това САЩ няма да могат да дислоцират военните си части така свободно, както сега (под предтекст срещу Северна Корея).

Оригинална статия.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *