Какъв парфюм е добър подарък?

Ароматите са силно свързани с паметта и са чудесен възпоменателен подарък за специални поводи.

Освен ако не знаете ароматните предпочитания на вашия получател, една бутилчица парфюм, може да бъде добър подарък. Ето защо, трябва да помислите за парфюмен комплект.

1. Флорални нотки

Флоралните аромати са едно от най-популярните семейства парфюми. Те се получават от летливите органични съединения, които се отделят от флоралната тъкан, включително венчелистчетата и други органели.

Тези флорални аромати, често се стоплят с нотки на подправки или им се придава сочността на плодовете, за да създадат по-екзотични, знойни интерпретации. Те могат да се комбинират и с други парфюмни семейства, за да добавят ново измерение.

Белите цветя са особен вид цветя, които могат да бъдат създадени с помощта на бели цветя като жасмин, нероли и момина сълза. Тези цветни аромати могат да добавят усещане за свежест и чистота към всяка парфюмна композиция.

2. Плодов

Плодовите аромати са чудесен избор за хора, които са привлечени от сладки и зрели аромати. Тези парфюми често съдържат нотки на горски плодове, круши и ананас.

Те са идеални за ден навън с приятели или вечер в града. Ще ви помогнат да се почувствате освежени и подмладени, без да са досадни или прекалено сладки.

Ако познавате някой, който е голям фен на ароматите, помислете дали да не му купите подаръчен комплект парфюм. Тези специални комплекти често включват допълнителни бонус артикули като лосиони, измиващи средства за тяло или душ гелове.

3. Ориенталски

Добрият ориенталски парфюм ще има завладяващ аромат, който може да ви накара да се откроите от тълпата. Независимо дали искате да го носите на романтична среща или за весело събиране, той трябва да има способността да привлече вниманието ви и да създаде трайно впечатление.

Традиционно ароматите в това семейство се свързват с екзотични флорални и пикантни нотки. Флорално-ориенталските аромати обикновено съдържат меки, прахообразни нотки като гардения или тубероза, заедно с пикантни нотки като кардамон и индийско орехче.

В днешния свят някои парфюми, вдъхновени от знаменитости и ориентирани към младежта, интегрират повече ориенталски аромати. Това дава на тази категория повече място за растеж.

Може да разгледате за свой собствен бъдещ комплект, тук – https://dolce.bg/комплекти

4. Дървесни аромати

Те са уникална и завладяваща категория, съчетаващи топли, чувствени парфюми с освежаващи нотки. Тези очарователни аромати често са изработени от дървесни материали като сандалово дърво, кедрово дърво, кипарис, пачули, мъх, мускус и кехлибар.

Те могат да включват и други съставки, за да създадат пълно обонятелно изживяване. Те обикновено се срещат в света на парфюмерията, където са обожавани както от мъже, така и от жени.

Независимо дали пазарувате за себе си или за подарък, важно е да знаете кой тип парфюм ще действа най-добре на кожата ви. Парфюм, който не отговаря на телесната ви химия или обонятелни сетива, може да се почувства малко неудобно.

5. Свеж

Свежите аромати са страхотен подарък за човек, който има нужда от малко вдигане. Те са склонни да бъдат цитрусови и ободряващи, с нотки като лимон, мандарина и бергамот.

За разлика от флоралните парфюми, те са по-малко придирчиви и може да не изискват много смесване, за да получите перфектното. Често са по-трайни от одеколони, така че могат да издържат часове наред.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *