За вас, Родители: Как да превърнем уеб камерата в охранителна камера?

Защо се налага да превръщаме уеб камерата в охранителна камера и как можем да го направим?

Това е много добър вариант да наблюдавате какво се случва в дома ви и да се чувствате по-спокойни за децата си, когато сте навън, а те са останали вкъщи.

Ако на този етап за вас е невъзможно да инсталирате сигнално-охранителна система, а спешно ви трябват камери за наблюдение, можете да превърнете уеб камерата на компютъра си в такава.

За целта е нужно да се направи конверсия на уеб камерата и тя да се превърне в охранителна. Това става с безплатен софтуер, например:

  • Sighthound /Windows, Mac/, чрез който можете да записвате видео при наличие на движение. Приложението различава хора от предмети, а освен това може да се акцентира върху наблюдение около врати и прозорци;
  • iCamsource – приложението е безплатно и може да се използва за почти всички модели уеб камери. Удобството е, че можете да следите дома си, стига да имате инсталиран софтуер iCamsource на вашия мобилен телефон или лаптоп;
  • iSpy – чрез това безплатно приложение можете да наблюдавате повече от една камери, като те могат да се активират при наличие на звук, движение или по предварително зададен график. Освен всичко, приложението има възможност за следене на принципа на отложено записване, разпознава и следи движение, разпознава също регистрационни табели. За да се възползвате от тези екстри, трябва просто да следвате инструкциите за настройките.

Какво друго е необходимо да си набавите, за да превърнете уеб камерата в охранителна?

В случай, че вашият лаптоп не разполага с вградена уеб камера, трябва да си купите такава. Същото се отнася и ако камерата на настолния компютър е повредена или не излъчва с нужното качество.

Добре е да се търси камера с добра резолюция – поне 1280х720 (720рHD).
В случай, че вашата е с по-ниска резолюция, отново можете да осъществите целите си, но записите няма да бъдат с особено добро качество.
Все пак, за по-ясни записи търсете камера, която е с резолюция над 640х480.
Особено важно е да купите камера, която може да реализира добри нощни снимки.

Обикновено записите в лошо осветено или тъмно пространство са прекалено некачествени, за да ви свършат работа, а при наличие на проблем, снимането в тъмна обстановка се обезсмисля.

Търсете камери със сензори за ниска осветеност и чувствителност при наличие на движение. При някой модели уеб камери има възможност да увеличите тази чувствителност и да зададете типа движение, при което камерата да започне да снима.

По-скъпите камери имат възможност за завъртане на определена хоризонтална и вертикална ос, което ви дава по-широк диапазон на наблюдение, а чрез функционалността Zoom вие можете да разпознаете лица или да разгледате в детайли ситуацията.

Препоръчваме ви такива модели, тъй като целта ви е не просто да наблюдавате и записвате това, което става в помещенията, но и да реагирате в случай на навлизане в личното ви пространство или при регистриране на нередност, кражба, злоупотреба.

Подходящи камери можете да поръчате от сайта sp-secrets.com
За тази цел са ви нужни безспорни доказателства и ясни записи, с които можете по-лесно да си изясните това, което остава скрито от вас или да опровергаете твърденията на човек, който се опитва да ви лъже и да ви манипулира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *