Учебни пособия за 2.клас

В началото на 2.клас, много от децата може да са  забравили изписването на буквите. Ето защо, ако имате останали тетрадки с тесни и широки редове, ще бъдат идеални за припомнянето на буквите и свързването им.

Ако нямате останали, вземете една с тесни и широки, а следващите нека бъдат с широки редове. Лично аз предпочитам тетрадката за работа в клас и за домашна работа да бъде една – и от гледна точка на тежестта на раниците, и защото домашната работа следва да бъде естествено продължение на работата в клас.

По математика няма голямо значение дали тетрадката ще бъде с големи или малки квадратчета. Малките квадратчета са по-удобни за изписване на цифрите и подреждането им при пресмятане. Но, ако имате останали тетрадки с големи квадратчета, може първо те бъдат изписани, след което да се продължи в тетрадки с малки квадратчета. Тук важи същия принцип за тетрадката за работа в клас и за домашна работа.

А ето списъка с учебни пособия:

1. БЕЛ –

Тетрадки с тесни и широки редове – 1 брой или до изписването им

Тетрадки с широки редове – 3 броя  по 40 листа

Тетрадки с широки редове – 1 брой по 20 листа за диктовка

2.   Математика –

 Тетрадки с големи или малки квадратчета – 3 броя по 40 листа

3. Английски език –

Тетрадки с тесни и широки редове – 1 бро

Тетрадки с широки редове – 3 броя по 40 листа

Тетрадка-речник – 1 брой

4. Околен свят –

Тетрадка с широки редове – 1 брой по 40 листа

5. Музика –

Тетрадка с широки редове – 1 брой по 40 листа

6. Изобразително изкуство –

Мушама, скицник или блок за рисуване, цветни моливи, флемастри, пастели, акварелни бои, четки за рисуване, чаша за вода, престилка по желание

7. Технологии и предприемачество –

Ножица, лепило

8. Физическо възпитание –

Спортни обувки за салона, спортни обувки за навън, анцуг, клин по желание, тениска, резервна тениска по желание

9. Други пособия –

2 сини химикала, зелен химикал, 2 черни молива НВ, линия или триъгълник, острилка, гума, цветни картони, цветни листа, пластилин, дъска и ножче

Заб.: За изработване на различни тематични постери и подготовка за предстоящи празници, ще бъдете уведомявани предварително за необходимите материали.