Клуб „Пътешественик“

На Култура, изкуство и начин на живот в Китай

На 19.04.2019г. се проведе публична изява на клуб „Пътешественик“ по проект „Приказно пътешествие“. Гости бяха децата и учителите от начален етап. Темата бе „Култура, изкуство и начин на живот в Китай“. Учениците представиха презентация по темата, в която се включваха и интересни факти за страната. Изиграха скеч „Китайско семейство“, свързан с начина на избиране на име на дете в Китай. Написаха имената си с китайски йероглифи върху оризова хартия. Публиката също опита да пише на китайски различни послания. Изявата завърши с танц под звуците на весел китайски хип-хоп.

Великолепната Австралия

На 27.02.2019г. клуб „Пътешественик“ по проект „Приказно пътешествие“ представи своя малък проект „Великолепната Австралия“. Представена бе презентация за страната, която включваше географско положение, знаме, столица, религия, официален език и различни забележителности. Ученичка от клуба прочете интересни факти за държавата. Участниците в клуба пресъздадоха външността на коренното население – аборигените и кралицата на Великобритания, която е държавен глава на Австралия и назначава генерал-губернатор, избран от Парламента. Занятието завърши с практическа работа като участниците от клуба изрисуваха лицата на деца от публиката като аборигени, за да могат и те да усетят духа и традициите на Австралия.

Чудесата на Виетнам

На 18.01.2019 г. учениците от  клуб  „Пътешественик“ по проект „Приказно пътешествие“  показаха как протича един техен час, когато се запознават с нова изучавана държава.  Гостуваха им клубовете „Етнобагри“ и „Разкажи ми приказка“.Темата на занятието беше „Чудесата на Виетнам“. Ръководителят на клуба Станислава Костова показа въвеждаща презентация за страната. След това учениците попълваха работни листи с най-важните особености за държавата и направиха знамето на Виетнам от зеленчуци. Накрая почерпиха гостите с  традиционна за страната „джинджифилова вода“.