Клуб „Етнобагри“

На 05.06.2019 г. клуб „Етнобагри“ проведе изява по малък проект на тема: „Нашето приказно пътешествие завърши“. Гости на занятието бяха ученици от клубовете „Разкажи ми приказка“, „Пътешественик“, ученици от ЦДО и учители.

Ръководителят на клуба представи пред гостите снимки от занятията през двете учебни години и изявите  по малките проекти. Особен интерес предизвикаха снимките и спомените от екскурзиите и летния лагер.

На  20.03.2019 г. участниците в клуб„Етнобагри“ по проект „Приказно пътешествие“ проведоха изява по малък проект на тема: „Пролет, цветя и мода”. Във фоайето на III етаж  на училището те бяха подредили изложба, състояща се от рисунки и предмети от занятията, проведени през месеците ноември, декември, януари, февруари и март.

Чрез презентацията – „Пролет, цветя и мода“, съдържаща работни моменти от занятията на клуба по темите „Цветни десени върху хартиени кърпички“, „Декупаж върху текстил“, „Рисунки на модели“, „Апликации на модели“, „Нов живот за старите дрехи“, „Изработване на бижута и аксесоари“, „Десениране на изделие чрез техниката батики „Рисувано стъкло“, присъстващите се запознаха с подготовката на изложбата.

„Първа пролет“ беше втората презентация и тя беше посветена на предстоящото пролетно равноденствие. Гостите научиха интересни и любопитни факти по темата.

Накрая всички присъстващи разгледаха с интерес изложбата.

На  07.11.2018г. учениците от клуб„ Етнобагри“ към проект „Приказно пътешествие“ посрещнаха във фоайето на III етаж своите гости от клуб „Пътешественик“, клуб „Разкажи ми приказка“ и ЦДО към ПЕ на училището.Те им представиха изложбата си, състояща се от рисунки от занятията, проведени през месец октомври по темите: „Отпечатъци с есенни листа“ и „Рисуване на модели на дрехи със стилизирани листа“. След това в класната стая на IX клас се проведе общо занятие на участниците в клуба и гостите. Последваха три презентации, представени от ръководителя на групата – госпожа Марияна Вълчева. В тях беше показана подготовката на изложбата и художникът Леонид Афремов и неговите уникални творби. Учениците се запознаха с различни техники на рисуване, съобразени с темата. Всички желаещи  се включиха в демонстрация с отпечатване на листа върху две нарисувани дървета. Гостите от клуб „Пътешественик“ получиха награди за техните рисунки на тема „Есен“. Наградите  представляваха рамки за снимки, апликирани с есенни листа.