Ресурси за родители

Да си родител е трудно, но в същото време очарователна мисия. Всеки ден, прекаран с децата, е пълен с много нови открития и забавни моменти. И без значение колко добре се справяш, винаги изникват въпроси, чиито отговори не знаеш. Ето защо тези безценни съвети за родители могат да бъдат полезни на всеки.

Да си добър родител е трудна, отговорна и доста сложна задача. Балансът между строга дисциплина и приятелски отношения не се постига лесно. Вижте кои са 7-те принципа на добрия родител.

Не сдържай обичта си.Никога не се срамувайте и не се притеснявайте да изразявате обичта към детето си. Бъдете щедри на прегръдки, похвали и усмивки – така то ще знае, че расте в любяща среда и може да разчита на подкрепата на родителите си. Освен това по този начин възпитавате и него да не сдържа емоциите си.

Интересувай се.За да опознаете детето си, трябва непрекъснато да се интересувате от него – какво му харесва, какво го отблъсква, кои занимания му доставят удоволствие, с кои деца си играе, какви вкусове предпочита. Темите за разговор може да са много, а колкото повече си говорите, толкова по-здрава връзка градите. След време детето ще се чувства по-спокойно да говори с вас на всякакви теми.