Откриване на новата учебна година

 

В слънчевия и топъл 17 септември за откриване на учебната 2018/2019 г. в двора на училището се събраха развълнувани деца, учители и родители.Нашият нов директор госпожа Красимира Колева поздрави всички с топли и емоционални думи.

„Скъпи гости, родители, ученици, колеги

Началото е било през1842 г

За да не забравим от къде сме дошли да пазим и помним нашето минало  да се върнем към корените си и  да предадем на следващите поколения знанието за миналото. Нашите деца са нашето бъдеще, а ние сме тези, които полагаме устойчивата основа за да продължат пътя си и да помнят историята си. Ето това е нашата обща задача на учители родители и общественици да подготвим нашите деца да пишат с дръзновение своята история и да имат гордото самосъзнание и самочувствие, че са българи.

И единствено и само с общи усилия се отстояват позиции. Ако сме съмишленици в нашата обща задача да подготвим следващото поколение – нашите деца за предизвикателствата на бъдещето-  усилията ни ще бъдат възнаградени.

От миналата учебна година усилията на Министерство на образованието и науката и на общ. Перник са насочени към  подпомагане развитието на училищата в по-малките селища. И ако сплотим усилията си – ръководство на училище, учители, родители и жители на Ярджиловци-  можем да направим чудеса – да запазим и развием селището. Аз благодаря на тези родители, които са избрали ОУ „Отец Паисий“ и са поверили грижата, обучението и възпитанието на нас. Отправям и един призив в духа на Паисиевата история: Скъпи жители, давайте своите деца  тук в това училище – децата ви ще израстват и ще се обучават  в безопасна и спокойна среда а Вие по този начин ще инвестирате във Вашето училище и Вашето селище за да остане и да го има и след вас дори.

В деня на Светите мъченици Вяра , Надежда и Любов се отварят вратите на всички училища. С трепет и много вълнение  и въпросителни са дошли и най-малките тук. Бъдете здрави и любопитни и жизнерадостни, мили хлапета А Вие по-големи ученици с мнго дръзновение и упоритост постигайте целите си пред Вас е бъдещето. Да пристъпим с много вяра . надежда и любов в Новата учебна година. На добър час, скъпи гости, родители, учители и ученици. Обявявам учебната година за открита“.

Публикувано в Без категория. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *