ДЕН НА БАЩАТА 2016

Истинският мъж възпитава с игра 19.06.2016

CIMG4266

 

Национална кампания „Да бъдеш Баща“

Денят на бащата продължава традицията си в България, като през 2016 г. се отбелязва вече за четвърти път. Подобно на Деня на мама, в Деня на бащата се чества личността на мъжете, които са най-важни за нашите деца – най-често това са бащите им, но понякога и други мъже, които са близки и важни за децата – дядовци, чичовци, треньори.

Избран е за надслов на празника през 2016 г. „Истинският мъж възпитава с игра“, защото играта е най-добрият начин да научиш нови неща, да откриеш какво обичаш и да се сближиш с хората, с които играеш. И то не само за децата – уж порасналите възрастни също са най-много себе си тогава, когато играят.

Целта на кампанията е да постави фокус върху ползите от активното участие на бащите (и важните за детето мъже) в живота на децата за създаване на семейна среда без насилие и за пълноценно развитие на детето.

Със собствени инициативи по случай Деня на бащата се включи СОУ „Цветан Радославов”, гр. Свищов:

  1. Турнир по футбол между бащи и деца, проведен на 09.06.2016 г. във физкултурния салон на училището. Ценното за нас беше да дадем възможност на децата и важните за тях мъже да прекарат интересно, приятно и весело време заедно, защото

ИСТИНСКИЯТ МЪЖ ВЪЗПИТАВА С ИГРА!

  1. Поканата „Играй с мен”. Учениците попълниха покана като предложиха на татковците си или на други значими за тях мъже (дядо, чичо, батко, братовчед, треньор и др. – важно е да е някое вече пораснало момче) кога и къде да направят нещо заедно за Деня на бащата. Допълнително нарисуваха картинка на мястото, оставено за тази цел. Решиха след това да изпратят снимки, видео във Фейсбук как са отбелязали Деня на бащата.