Да помогнем на Любо да прогледне!

home~bjqWc5~eW0kzS_j

В СОУ „Цветан Радославов” успешно завърши благотворителната инициатива „Да помогнем на Любомир”, целта на която бе събиране на средства за лечението на Любомир Александров Пътев, бивш ученик на училището. Момчето има зрителни проблеми и единственият шанс да прогледне е лечение в чужбина. В събирането на средства се включиха учители, ученици и родители на ученици на СОУ „Цветан Радославов”, СОУ „Д. Благоев” и СОУ „Н. Катранов”, организации, жители на гр. Свищов и селата в общината. Инициативата продължи 3 месеца и приключи с коледни базари и благотворителен концерт в СОУ „Цветан Радославов”. Необходимата сума от 10 000 лв. бе събрана. Бабата и дядото на Любомир, които се грижат за него, осигуриха 5000 лв., 3338 лв. събраха инициативите на СОУ „Цветан Радославов”, 2000 лв. дари фондация „Ангелите от Лим”, 1000 лв. преведе СОУ „Д. Благоев”, 273 лв. постъпиха от началния курс на СОУ „Н. Катранов”.
Благодарим от сърце и на десетки други анонимни дарители, без чиято помощ нямаше да се правим с благородната мисия.
Любомир трябва да замине за Русия в началото на февруари. Той сърдечно благодари на всички добри хора за помощта и съпричастието.
Дарителските акции на СОУ „Цветан Радославов” продължават. Ние се надяваме, добротата винаги ще бъде основата на отношенията и общуването ни.

Ученически съвет
при СОУ „Цветан Радославов”