ИЗВЪНКЛАСНА ДЕЙНОСТ

През месец ноември на учебната 2016/2017 година  ОУ “Владимир Минчев“  започна работа по проект „ТВОЯТ ЧАС“, насочен към развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания умения и компетентности. Проектът е финансиран по Оперативна програма  „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансиран от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Проектът предоставя финансиране на извънкласни дейности с цел повишаване на потенциала на учениците, развиване и надграждане на техните умения.

В училището се провеждат  9 извънкласни  дейности. 5  от тях са групи за занимания по интереси, а 4 са за работа с деца с обучителни трудности.

Функциониращите  клубове са :

Клуб „Веселите букви“ с ръководител  Десислава Георгиева

Клуб „Занимателна математика“ с ръководител  Мая Христова

Клуб „В царството на математиката“ с ръководител  Румяна Тодорова

Клуб „Запознаване с Русия“ с ръководител  Валери Каменов

Клуб „Приказка без край “ с ръководител  Венера Видолова

Клуб „Студио палитра“ с ръководител  Камелия Ангелова

Клуб „Играя и творя“ с ръководител  Даниела Петрова

Клуб „Аз рисувам“ с ръководител  Горанка Василева

Клуб „Футбол“ с ръководител  Валери Мирчев

Общо 87  ученици от ОУ “Владимир Минчев“ – с.Владимирово са включени в проекта.

Групите са съобразени с интересите на учениците, като основните цели са да се осмисли тяхното свободно време, да открият нови таланти, да развият допълнителни знания, умения и компетентности.

За учебната 2017/2018 г.групите са 5:

Клуб“Моят роден език“ с ръководител Наталия Стефанова

Клуб „Занимателна математика“ с ръководител  Мая Христова

Клуб „В царството на математиката“ с ръководител  Румяна Тодорова

Клуб „Тенис“ с ръководител  Валери Мирчев

Клуб „Млад Художник“

Броят на учениците за учебната година е 70, от които 27  са в групи за обучителни трудности, 43 са в занимания по интереси.

За учебната 2018/2019 г.и  2019/2020 г. ОУ“Вл.Минчев“ участва в дейности по 3 проекта – G BG05M2ОP001-3.005 „Активно приобщаване в системата на предучилищното и училищното образование“, ,Проект BG05M20P001-2.011-0001 „Подкрепа за успех“, BB G05M2ОP001-2.012-0001 „Образование за утрешния ден “ .До момента е получено финансиране само по проект „Подкрепа за успех“ в размер на 12 348 лв.От тези средства са изразходени  9755 лв.Проектът включва завимания по български език и литература, математика и природни науки. Групите са 6, като във всяка група се включват до 6 ученици.В проект  BG05M2ОP001-3.005 „Активно приобщаване в системата на предучилищното и училищнотообразование“са включени 9 ученици.Целта и на двата проекта и преодоляване на обучителните затруднения и превенция на ранното напускане на училище.Очакваните рузултати са в подобряване на езиковата грамотност, преодоляване на пропуските в езиковото обучение и повишаване нивото на знанията по математика и природни науки при деца с обучителни затруднения.Общо в трите проекта участват 56 ученици.

Проект B G05M2ОP001-2.012-0001 „Образование за утрешния ден “има ца цел повишаване на компетнтностите по информационни технологии, подобряване на оборудването на компютърните кабинети и промяна на начина на обучение в българското училище чрез внедряване на иновационен подход.Това обучение стартира в момента.