Как да отслабна с диета или без?

Въпреки че има безкрайни диети, добавки и планове за заместване на храна, които твърдят, че осигуряват бърза загуба на тегло, повечето не разполагат с никакви научни доказателства. Съществуват обаче някои стратегии, подкрепени от науката, които оказват влияние върху управлението на теглото.

Тези стратегии включват упражнения, проследяване на приема на калории, периодично гладуване и намаляване на броя на въглехидратите в диетата. Няколко проучвания показват, че краткосрочното периодично гладуване с продължителност до 24 седмици води до загуба на тегло при лица с наднормено тегло.

1. Периодичното гладуване (IF) е модел на хранене, който включва редовни краткосрочни пости и консумация на храна в рамките на по-кратък период от време през деня.

2. Ако някой иска да отслабне, трябва да е наясно с всичко, което яде и пие всеки ден. Най-ефективният начин да направите това е да регистрирате всеки продукт, който консумират, нито в дневник, нито в онлайн инструмент за проследяване на храни. Изследователите са изчислили през 2017 г., че до края на годината ще има 3,7 милиарда изтегляния на здравни приложения. От тях приложенията за диета, физическа активност и отслабване са сред най -популярните.

3. Внимателното хранене е практика, при която хората обръщат внимание на това как и къде ядат храна. Тази практика може да даде възможност на хората да се наслаждават на храната, която ядат, и да поддържат здравословно тегло.

Виж още: кето диета

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *