Реализирани дейности

Днес, в просторното фоайе на третия етаж на сградата на училището, бе открит „Кът за четене“, изграден по Национална програма „ Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“, модул „Библиотеките като образователна среда“.
Създадена е възможност за подреждане на книжки и възможност за сядане в уютно подредения кът. Учениците имат свободен достъп до книжките, имат възможност да обсъждат в неформална среда своите читателски интереси. Ще могат да бъдат малки библиотекари, сами ще „заемат“ книжка, сами ще я „връщат“. Ще се грижат за книжката.
240 книжки, закупени по проекта, ще се подреждат в къта за четене на ротационен принцип.
Днес бяха връчени и закупените чрез проекта абонаментни читателски карти за РБ „Г. С. Раковски“ на 71 третокласници. Стимулираме посещението на нашите ученици, освен в училищната библиотека и в обществената библиотека с богат библиотечен фонд.
Създаването и поддържането на читателски интерес е наш приоритет.

Не спират изненадите в любимото училище! С рецитал по стихове на Иван Вазов се представиха учениците от 4. „а“ и 4.“б“ клас от групата за целодневно обучение. Под вещото ръководство на своята учителка госпожа Михова, момичетата и момчетата разказаха любопитни факти за написването на стихотворенията “ Малини“ и „Де е България“. С много чувство и жар издекламираха стиховете, показаха, че са достойни българчета!
Госпожа Хаджипетрова похвали участниците и им пожела да бъдат здрави и все така любознателни и артистични.

Четенето може да е забавно? Ама как така?
Да, може!
Това ни доказаха учениците от 3. и 4. клас от групите ЦОУД. Нашите прекрасни и усмихнати колежки- госпожа Светла Николова и госпожа Красимира Димитрова организираха своеобразен турнир по четене между децата, за да им покажат, че да четеш и да знаеш е забавно!
Учениците участваха в интересни игри, четоха на глас, имитирайки гласовете на различни животни и фантастични герои, разпознаваха приказки по дадено начало, забавляваха се от сърце, станаха приятели. Доказаха, че да си умен и знаещ е модерно! Разбира се, не липсваха и награди за всички.
Заедно с учениците се състезава и забавлява госпожа Хаджипетрова, Директор на нашето училище.