24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Бъдете здрави и вдъхновени за нови творчески постижения!

Публикувано в празник | Коментирайте

Национално състезание по безопасност на движението по пътищата

На 14.05.2022 г. се проведе Областния кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата. Състезанието се проведе в град Попово в ПГСС “ Никола Пушкаров“. Отборът на Професионална гимназия по земеделие се представи достойно, за което участниците получиха грамоти и награди. Благодарим на ръководителя на отбора инж.  Йорданов и на учениците : Дисан Хасанов, Есяр Мустафов, Гьокан Ереджебов и Вилиян Михайлов, които представиха училището за първи път на това състезание и им пожелаваме много бъдещи успехи!

Браво момчета!

Публикувано в постижения | Коментирайте

На добър час, скъпи абитуриенти!

                                          Скъпи абитуриенти,

        Днес за всички нас е светъл и тържествен празник! Празник на усмихнати и нетърпеливи млади хора, изпълнени с мечти и амбиции, непокорни и дръзки. Това сте вие, зрелостници от Випуск 2022 на Професионална гимназия по земеделие –гр.Търговище. За пореден път, но винаги с вълнение изпращаме нашите абитуриенти.

        Скъпи млади хора, вие оставате в летописа на нашето училище като юбилеен випуск – 70 години  Професионална гимназия по земеделие! 70 години традиция, професионализъм, любов, грижа и всеотдайност към нашите възпитаници!

       Където и да отидете, носете спомена за нашето училище, бъдете добри, достойни и честни граждани на света.

Посрещайте достойно предизвикателствата!  Не правете компромис със себе си и  съвестта си! Давайте най-доброто от себе си, защото от това се нуждае света! Превърнете младостта си в двигател на живота ви!

        Нека житейската и професионална реализация са венецът на това начало, което поставихте тук, в нашата гимназия!

        На добър път, пораснали деца !

        Успешно представяне на Държавните изпити !

        Попътен вятър, скъпи абитуриенти!

С тази реч, директорът на училището инж. Стела Томова , изпрати абитуриентите.

Връчване на благодарствена грамота и подарък от училището на отличника на випуска Божидар Денев

Поздравително слово от г-жа Татяна Иванова – Директор „Човешки ресурси“, МЕБЕЛ СТИЛ

Връчване на традиционния подарък, осигурен от Мебел стил – партньор в дуалното ни обучение, на отличника на випуска Божидар Денев.

От името на всички абитуриенти, Десислава от 12 клас прочете благодарствено слово към учителите

Абитуриентите бяха изпратени с програма от песни и танци.

С пожелания от директора за здраве, успешен старт в живота и да им върви по вода, нашите абитуриенти бяха изпратени .

Публикувано в празник | Коментирайте

Изпращане на випуск 21/22!

Честито завършване, скъпи абитуриенти!
Пожелаваме ви попътен вятър в морето от нови преживявания.
Нека винаги имате верен ориентир
и никога да не се чувствате изгубени.
Успешен старт в истинския живот!

Публикувано в Без категория | Коментирайте

70 години от създаването на Професионална гимназия по земеделие

 На 05.05.2022 г., с  песни, танци и рецитали екипът и учениците от Професионалната гимназия по земеделие  отбелязахме 70 години от създаването на училището. Празникът се проведе в кино салона на града. Официални гости на събитието бяха: началникът на Регионалното управление на образованието г-жа Елка Станчева, нашите партньори в дуалното обучение , представители от : АГРОЕЛИТ – Борислав Митов, бивш възпитаник на гимназията, от ЛВК – Винпром – господин Христо Христов, от  МЕБЕЛ СТИЛ – г-жа Татяна Иванова – Директор отдел „Човешки ресурси“. Като дългогодишни партньори в професионалното обучение на нашите ученици, гости на събитието бяха и доц. д-р Румен Калев – директор на Научен център по земеделие в гр. Търговище и старши експерт механизация Сейхан Тахиров.

     „Това са 70 години история, 70 години традиции, 70 години развитие. Продължавайте все така упорито и всеотдайно да следвате добрите традиции, но и не спирайте да търсите нови перспективи за успешното развитие на Вашето училище! В екипността е силата! Затова пожелавам на всички Вас – директор, учители и ученици, да бъдете един сплотен екип и заедно да пишете златните страници от историята на Вашето училище!“, заяви началникът на РУО.

     Водещите на празника припомниха на присъстващите в залата историята на ПГ по земеделие гр. Търговище. Училището е създадено на 1 май 1952 г., за да обезпечи региона с необходимите механизатори и земеделци. През годините се помещава в различни сгради. През 1997 г. професионалната гимназия е преместена в сградата на ул. „Цар Симеон“, където се намира и до днес. Към днешна дата над 5 000  са учениците, които са завършили средното си образование в нея.

Янко

     Празникът продължи с танци и песни, изпълнени от учениците с много емоция, драматизации на разкази на Чудомир и Елин Пелин, представяне на обичаите за Гергьовден и др. Юбилейната торта беше разрязана от директора на училището – инж. Стела Томова, заедно с най-младият учител  Милен Димитров и най-малката ученичка в гимназията – Христина Цонкова, с пожелания училището да старее на години , но с всяка изминала да се обновява и прилага нови методи на обучение на своите ученици. Тържеството завърши с по парче от голямата и вкусна торта с фотопечат на новото лого на училището.

Благодарим на всички гости, споделили деня на отбелязването на празника с нас, за подаръците и изпратените пожеланията в  приветсвени слова!

Повече снимки от събитието – Виж в галерия

Публикувано в празник | Коментирайте

БЛАГОСЛОВЕН И СВЕТЪЛ ВЕЛИКДЕН!

Нека има мир, доброта и благоденствие за всички !

Публикувано в празник | Коментирайте

Национално състезание „Млад фермер“ 2022 год.

От 7 април до 8 април 2022 година в ПГСС „ЗЕМЯ“, град Провадия се проведе Регионален ЕТАП, ТРЕТА Регионална група на Национално състезание „Млад фермер“ за учебната 2021/2022 година. Участваха 19 професионални гимназии от областите: Варна, Добрич, Силистра, Разград, Търговище, Русе.

Отборът на ПГ по земеделие в състав Божидар Денев Денев, Вилиян Милчев Михайлов и Ахмед Алкинов Ахмедов, се състезава в направление растениевъдство, животновъдство и механизация на селското стопанство. Техен ръководител е инж. Ю. Йорданов. Учениците се представиха блестящо, като Божидар Денев спечели индивидуална награда – четвърто място в модул растениевъдство.

Няма налично описание.

Няма налично описание.

Няма налично описание.Няма налично описание.

Няма налично описание на снимката.

Няма налично описание на снимката.

Няма налично описание.

Няма налично описание.Няма налично описание.

Публикувано в професионално обучение | Коментирайте

STEM център

НП „Изграждане на училищна STEM среда“

Публикувано в дуално обучение | Коментирайте

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!

Да преклоним глава и помним святото дело на всички знайни и незнайни родолюбиви герои, дали живота си за нашето освобождение

Публикувано в Без категория, празник | Коментирайте

Национално състезание „МЛАД ФЕРМЕР“ – училищен етап

Приключи училищния етап на Националното състезание „Млад фермер“, в което взеха участие ученици от професиите Техник на селскостопанска техника и Техник – растениевъд. Учениците премериха сили по три модула:

Растениевъдство: Разпознаване на семена и резитба на овощни дръвчета и лози

Животновъдство: Разпознаване на фуражи , хранителни добавки и разпознаване на породи животни и птици

Механизация: Решаване на електронен тест за водачи на МПС за категория Ткт и майсторско управление на трактор с ремарке по зададен маршрут

В Модул Растениевъдство на първо място се класира Божидар Денев Денев от 12 А клас, професия Техник на селскостопанска техника

Няма налично описание.

Няма налично описание.

 

Няма налично описание.

Няма налично описание.

Няма налично описание.

Няма налично описание.

Няма налично описание.

Няма налично описание.

Няма налично описание.

В Модул Животновъдство на първо място се класира Вилиян Милчев Михайлов от 9 А клас, професия Техник на селскостопанска техника

Няма налично описание.

Няма налично описание.

В Модул Механизация на първо място се класира Ахмед Алкинов Ахмедов от 11 А клас, професия Техник на селскостопанска техника

Няма налично описание.

Няма налично описание.

Няма налично описание.

Отборът, съставен от първите класирали се ученици в трите модула, ще представи училището на регионалния етап на състезанието „Млад фермер“, което ще се проведе началото на април месец в Професионална гимназия по селско стопанство „Земя“, гр. Провадия. Успех на отбора!!!

 

Публикувано в постижения, професионално обучение | Коментирайте