Публикувано в Без категория | Коментирайте

ПЪРВО ПРОБНО СТАЖУВАНЕ

Учениците от 8 А клас в Професионална гимназия по земеделие, специалност ,,Механизация на селското стопанство“, професия ,,Техник на селскостопанска техника“, проведоха своето първо „пробно стажуване“ във фирма БИММ АГРО, с управител и собственик господин Божидар Митов.

„Пробното стажуване“ е една от дейностите на проект „Подкрепа за дуалната система на обучение“ по ОП НАУКА И ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ИНТЕЛИГЕНТЕН РАСТЕЖ „Подкрепа за дуалната система на обучение“.

При посещението си в базата на фирмата, находяща се в с. Буйново, общ. Търговище, учениците бяха посрещнати от инж. Павел Николов – ръководител земеделие и транспорт, който организира транспортирането на учениците до базата и обратно, проведе  им инструктаж за безопасно поведение на територията на базата и ги  срещна с квалифицирани специалисти, които споделиха своя опит в професионалните си ежедневни дейности. Учениците имаха възможност да се запознаят с начина на управление на най-съвременната техника, използвана в земеделието. Вижте видеото

С въвеждането на дуалното обучение по професия техник на селскостопанска техника, учениците ще имат възможност да работят в реална работна среда в 11 и 12 клас, да се учат от най-добрите специалисти в областта на земеделието, за което ще получават и стипендии.

Публикувано в Без категория | Коментирайте

ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ УМЕНИЯ 9-13 НОЕМВРИ 2020

В седмицата на професионалните умения в Професионална гимназия по земеделие, учениците, обучавани в професиите Техник – растениевъд и Техник на селскостопанска техника, извършиха демонстрации на множество придобити професионални умения в процеса на обучението си.

  1. Извършване на почвен анализ – вижте клипа
  2. Варосване на дръвчета и торене на зърнено-житни култури

3. Състезание по разпознаване на елементите от устройството на двигател с вътрешно горене и системи от трактора и автомобила

      

Учениците, участвали в състезанието , обучавани в професия Техник на селскостопанска техника са :Божидар Мирев от 12. а клас, Божидар Денев от 11. а клас и Вилиян Михайлов от 8. а клас

4. Демонстриране на успешен резултат от обучението по безопасност на движението по пътищата с решаване на електронни тестове за придобиване на правоспособност за управление на МПС от категория Ткт.

5. Извършване на ремонтна дейност за възвръщане на работоспособното състояние на верижен трактор ДТ-75. Ремонтните дейности се извършиха от ученици обучавани в професията Техник на селскостопанска техника от 11.А и 12. А клас

Демонстрация на резултата – вижте клипа

6. Демонстрация на умения за управление на трактор с прикачен инвентар и извършване на повърхностна обработка на почвата с комбинирана машина от разрохкващ култиватор и валяк. В демонстрацията на управление на машинно-тракторен агрегат взеха участие ученици от двете професии Техник на селскостопанска техника и Техник растениевъд

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Обръщение на директорът на училището госпожа Бойка Казакова по случай 24 май

Уважаеми учители, ученици и родители на Професионална гимназия по земеделие!
В навечерието сме на най – светлия празник за страната ни – 24 май –Денят на българската просвета и култура и славянската писменост.
Тази година ще го отпразнуваме в много по – различна реалност, но това по никакъв начин не може да промени значението му за всички поколения български граждани.
Уважаеми учители, вие давате най – ценното на нашите деца и ученици – знанието, като по този начин сте продължители на святото дело на Кирил и Методий!
Поклон пред Вашия труд и усилия – те не остават незабелязани! На всички вас– труженици от първите редици на българската просвета пожелавам здраве и кураж, за да продължавате да бъдете и пример в живота на младите хора!
За нашите зрелостници това е последният празник като ученици . На вас, мили наши възпитаници, принадлежи бъдещето! Не забравяйте своя род и Родина!          На добър път в живота!
Скъпи ученици! Бъдете здрави и любознателни, не спирайте да мечтаете и вярвайте в себе си!
Уважаеми родители, приятели, бъдете близо до децата, подкрепяйте ги и така заедно ще успеем!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Публикувано в Без категория | Коментирайте

ИНСТРУКТАЖ ЗА ЗРЕЛОСНИКА

Публикувано в Без категория | Коментирайте

ЗА ВАС СЕДМОКЛАСНИЦИ!!! ПРИЕМ ЗА УЧЕБНАТА 2020/2021 ГОДИНА

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Честито Възкресение Христово! Бъдете здрави и благословени!

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев във връзка с епидемичната обстановка

Удължен е срока на въведените противоепидемични мерки до 12.04.2020 год включително!

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Временна програма за периода от 23 март – 13 май 2020год

За дистанционно обучение

ВРЕМЕННА ПРОГРАМА

Публикувано в Без категория | Коментирайте

ИЗВЪНРЕДЕН ИНСТРУКТАЖ – COVID 2019

Извънреден инструктаж коронавирус в ПГЗ

Публикувано в Без категория | Коментирайте