Весели празници от ПГ по земеделие!

Заредени с коледен дух и в очакване на по-успешна Нова година, ученици и учители се включиха заедно в празничното тържество в училище ????. Всеки получи заслужен подарък за добрата работа и старанието в учебните и извънкласните занимания! Бъдете здрави!

Публикувано в празник | Коментирайте

Коледен концерт в с. Давидово

С много овации бяха посрещнати нашите малки артисти в Народно читалище „Светлина-1927“ с. Давидово, които подготвиха и представиха пред родителите си и жителите на селото специална празнична програма. С тази изява те сложиха начало на предвидено турне в населени места от общината. Пред събралата се публика, нашите възпитаници се изявиха с песни, танци и драматична постановка върху произведението „Косачи“ на Елин Пелин. Много радост и празнично настроение внесоха в залата и оставиха незабравими спомени. Благодарим на домакините Гюлбахар Махмудова – кмет на с. Давидово и Марияна Колева от НЧ „Светлина 1927“ за любезното съдействие!

Публикувано в празник | Коментирайте

Наша гордост

Днес, 15.12.2022 година, ръководството на Професионална гимназия по земеделие, присъства на тържествената церемония по връчване на дипломи на абсолвентите бакалаври и магистри в Аграрен университет  – Пловдив. Между гимназията и университета беше подписан договор за сътрудничество. Поздравления за Беркант Шабан, бивш възпитаник на гимназията, за успешното му дипломиране в университета. Пожелаваме му много професионални успехи, завършване и на магистърска степен и успешна реализация!

Доц. д-р Атанас Севов, декан на факултета по агрономство, връчи  на Беркант дипломата и подаръци от водещи фирми в земеделието.

 

Публикувано в постижения | Коментирайте

Започна подготовката за Коледните празници

Ученици от 9.б клас направиха уникална украса на класната стая, като изрисуваха ръчно два от прозорците с интересни коледни арт – творби. Идеята и заслугата за тези оригинални стъклописи са на Антоанета Йорданова, Христина Цонкова и Данаил Севдалинов,  с активната подкрепа на техните съученици.

 

Публикувано в празник | Коментирайте

Честит 1- ноември – Ден на народните будители!

Публикувано в празник | Коментирайте

Учениците, представили достойно училището на общинското първенство по футбол и лекоатлетическия крос, бяха наградени с еднодневна екскурзия до гр. Варна. Всички ученици се завърнаха щастливи от направената разходка под ръководството на г-н Добромир Дафинов.

Футболният отбор към ПГ по земеделие, с треньор Добромир Дафинов, взе участие в Общинско първенство по футбол от 24.10. до 27.10. във възрастова група от осми до десети клас. След две победи, днес отборът ни игра финален мач, с който се класира на второ място в първенството. Специален приз за голмайстор на първенството – купа и грамота, получи Янко Маринов от 9. клас. ????⚽ Грамотите и купите бяха връчени от госпожа Марианна Савова – Директор на ЦПРЛП, гр. Търговище

Публикувано на от инж. С. Томова | Коментирайте

21.09.2022 г – ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН БЕЗ ЗАГИНАЛИ НА ПЪТЯ

„Остани жив и спаси живот” . Под това мото на 21 септември, обявен за Ден без загинали на пътя, в ПГ по земеделие се проведе лекция с последваща беседа и призив към учениците, които започват своето обучение за водачи на МПС. Учениците бяха запознати със статистиката на броя на загиналите при пътно транспортно произшествие през последните години. Дискутираха се въпроси, свързани с най-често допусканите грешки от водача, причинили ПТП. Чрез симулационни очила , учениците придобиха представа за усещането от водача, в случай на употреба на алкохол и упойващи вещества. Направени бяха и практически упражнения за обслужването на автомобила за предстоящия зимен сезон, като се наблегна предимно на обслужването на ходовата част.

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Отново е 15-ти септември!

Нека учебната 2022/2023 година да е здрава, спокойна и  успешна за всички учители, ученици и родители!

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Безплатна ИТ инициатива от Училищна Телерик Академия

Търговище, 1 септември 2022 г. Училищна Телерик Академия – най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 3-ти до 12-ти клас, обяви нов прием за школите си през учебната 2022/2023 година. Над 2900 деца и младежи в 3-12 клас ще имат възможност да се обучават безплатно на програмиране и дигитални технологии в 140 школи в 47 населени места. От кандидатите не се изискват предварителни познания в областта на технологиите. Кандидатстването е отворено онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия до 2 октомври.

Обученията ще се провеждат в рамките на 72 часа през учебната година, започвайки от края на октомври, а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи. Програмите в гр. Търговище се реализират в сътрудничество с Oбщина Търговище, Център за подкрепа за личностно развитие и с подкрепата на BICA Services и ST6.

„Живеем във времена, в които дигиталните умения стават все по-важни за успеха на всеки ученик. Вярвам, че за всички нас бъдещата успешна реализация на децата е от изключително значение. Щастлив съм, че нашите школи са трамплин към постигането на равен достъп до технологично обучение на ученици от цяла България и в програмите ни им показваме необятния свят на програмирането и дигиталните технологии. За тази цел, и през учебната 2022/2023 година разширяваме мащаба до 140 школи в 47 населени места“, коментира Петър Шарков, изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия.

Кандидатстване и приемен тест

Процесът на кандидатстване става онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия и включва попълване на форма за кандидатстване, както и приемен тест, който трябва да се попълни до 2 октомври.

 Ново разпределение на програми по възрастови групи

Обученията за 8-11 клас подпомагат кариерната ориентация на учениците и тяхната последваща професионална реализация, чрез практическа насоченост и модерна програма. Гимназиалните ученици могат да участват в програма „Разработка на игри“.

От тази учебна година, обученията за 12 клас ще се провеждат само в онлайн формат и ученици от цялата страна могат да кандидатстват за една от три програми – „Дигитални науки“, „Разработка на игри“ и „Уеб програмиране“.

Обученията за 5-7 клас развиват ключови дигитални умения, а учениците могат да се запишат в програма „Разработка на игри“.

Повече информация за програмите може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия.

За допълнителна информация: telerikacademy.com/school или във Facebook.

Училищна Телерик Академия е най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас в България. Нейната мисия е да подготвя следващите поколения за професиите на дигиталното бъдеще с интерактивни програми, достъпни за всички ученици.

От създаването ѝ през 2010 г. до днес, тя е обучила над 17 000 деца и младежи на възраст между 7 и 18 г. на програмиране и дигитални технологии. Като въоръжава учениците с ключовите дигитални умения и развива тяхното логическо и креативно мислене, Училищна Телерик Академия им помага да се трансформират от консуматори на технологиите в техни създатели, търсени професионалисти и дигитални лидери.

Програмите се организират от Фондация „Телерик Академия“ и се провеждат с подкрепата на Фондация „Америка за България“, индивидуални и корпоративни дарители и в партньорство с общини, училища, местни организации, бизнеси и институции, осигуряващи зали за обученията. Научете повече на telerikacademy.com/school.

За Фондация „Америка за България“

Фондация „Америка за България“ е независима, неправителствена и неполитическа американска фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната. Фондацията развива дългогодишните традиции на доброжелателство и приятелство между народите на САЩ и България и насърчава контактите между хората на двете страни. За повече информация: www.us4bg.org.

Подкрепата за Училищна Телерик Академия е осигурена от Фондация „Америка за България“. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на Училищна Телерик Академия и не отразяват непременно вижданията на Фондация „Америка за България“ или нейните партньори.

За контакт, Училищна Телерик Академия

Мадлен Димитрова

ПР и Маркетинг специалист

Е: madlen@telerikacademy.com

 

Публикувано в Без категория | Коментирайте

24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Бъдете здрави и вдъхновени за нови творчески постижения!

Публикувано в празник | Коментирайте