НОВА УЧЕБНА РАБОТИЛНИЦА

Да ни е честита новата учебна работилница, оборудвана с подемник и съвременни инструменти за техническо обслужване, ремонт и диагностика на автомобили. Съоръженията , инструментите ,  машините за баланс, монтаж и демонтаж на автомобилни гуми и диагностичния уред на BOSCH , са закупени по проект „Подкрепа за дуалната система на обучение”. В новите условия, преподавателят инж. Йорданов, ще провежда учебни практики с  учениците, обучавани по специалност „Механизация на селското стопанство”,  по предметите трактори и автомобили, диагностика и ремонт, експлоатация на земеделска техника и др. В създадените условия на реална работна среда, учениците с удоволствие извършват  външен оглед и поддържат  изправното техническо състояние на учебния ни автомобил.

Публикувано в Без категория | Коментирайте

2 юни, 2023г – 147 години от подвига на Ботев!

С поклонение и поднасяне на венец пред паметника на знаменосеца на Ботевата чета Никола Симов – Куруто , ПГ по земеделие отбеляза 2 юни, Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

Публикувано в Без категория | Коментирайте

24 май, 2023г

Празнично шествие, дефиле и абитуриентски бал на випуск 2023г

 

Публикувано в празник | Коментирайте

Изпращане на випуск 2023г

С пожелания за успешен старт в живота, изпратихме учениците от 12.а и 12.б клас, випуск 2023 година. С много цветно настроение и приповдигнат дух премина празничната програма. Ученици от двата завършващи класа изказаха благодарствени обръщения към директора, инж. Стела Томова, към своите класни ръководители – Айтен Исмаилова и Радостина Димитрова и към всички свои преподаватели. Татяна Иванова, представител на“Мебел Стил“- един от нашите партньори в дуалното обучение, традиционно връчи на отличника на випуска с най-висок успех – Дейвит Ангелов от 12.б клас, награда ръчен часовник. Тримата отличници на випуска Дейвит, Даян и Ахмед бяха отличени с награда от гимназията , а грамоти за персонални заслуги в училищния живот , получиха всички зрелостници. Целият екип на ПГ по земеделие пожелава успех на всички зрелостници!

Публикувано в празник | Коментирайте

Областен кръг на НС по БДП, 2023г

Завоювахме второ място във втора възрастова група за ученици от VIII-X клас на областния кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата.

Организатор на състезанието е РУО – Търговище, а домакин на състезанието беше ПГСС „Никола  Пушкаров“, гр. Попово. Отборът ни в състав: Сали Дурльов от VIII клас, Христина Цонкова от IX клас, Гьокан Ереджебов и Румен Христов от Х клас, се пребори за второто място с отбора на ПГСС Никола Пушкаров”, гр. Попово и с отбора на СУ „Васил Левски“, гр. Опака.

Поздравления за отличното представяне на състезателите и техния ръководител инж. Йорданов.

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Пролетен лекоатлетически крос 2023г

Отново имаме първенец от пролетния лекоатлетически крос, състоял се днес, в парка около езеро “Борово око”. Традиционно кросът се организира от ЦПЛР-ОДК Търговище.

На първо място , във възрастова група от IX-XII клас, се класира Янко Асенов, който беше отличен със златен медал и грамота, а с грамота за пето място беше награден Венцислав Христов. Във възрастова група от VII-VIII клас,бронзов медал и грамота получи Серкан Тодоров. Поздравления за нашите момчета за заслужените отличия и за треньора Добромир Дафинов. Наградите бяха връчени от госпожа Марианна Савова – Директор на ЦПЛР-ОДК Търговище.

 

Публикувано в Без категория | Коментирайте

НП „Заедно в изкуствата и в спорта“

В изпълнение на проект по НП „Заедно в изкуствата и в спорта” на МОН, наши ученици от групата по танцово изкуство имаха творческа изява, организирана от РУО Търговище. Събитието се проведе в I СУ ”Св. Седмочисленици”.  Поздравления за ръководителя на нашата танцовата група  г-жа Моника Димова, за подготовката на участниците в хумористичната танцова постановка „Клюкарки”. С много хъс и вълнение на сцената излязоха Сидика Тодорова, Вивиан Станчева и Памела Русева от 8 клас, Антоанета Йорданова, Христина Радева, Христина Цонкова и Себастиана Стоянова от 9 клас, Вилиян Михайлов, Денис Кирилов и Тонислав Кръстев от 10 клас. Грамота за участие получиха всички танцови групи, включили се в проекта.

Публикувано в извънучилищни мероприятия | Коментирайте

„ПОХОДЪТ НА КНИГИТЕ“ С АНТОНИЯ АТАНАСОВА

В изпълнение на кампанията за насърчаване на детското четене „Походът на книгите”, организирана от Асоциация „Българска книга”, осъществихме инициативата „Известните българи четат на деца”. В гимназията ни гостува писателката Антония Симеонова Атанасова, автор на романи, пътеписи и други. Тя прочете на нашите ученици откъси от своите произведения, а те я слушаха с голям интерес. „Споделям снимки от днешната ми среща с ученици от ПГЗ в Търговище, на която четох мои разкази. Децата задаваха въпроси, получаваха отговор и ме изпратиха с цветя и пожелание отново да им гостувам. Приятно впечатлена, с радост подарих свои книги на библиотеката в училището. И отправям един призив към вас, творци на българското слово – срещайте се очи в очи с ученици, четете им и разкривайте силата и красотата на книгите…Децата ви очакват!” Този текст е споделила госпожа Антония Атанасова в Русенската група на Съюза на свободните писатели. Сърдечни благодарности на Антония Атанасова, че прие да бъде наш гост! Пожелаваме си още много срещи с нея.

Публикувано в извънучилищни мероприятия | Коментирайте

ЛИДЕРСКА АКАДЕМИЯ КЪМ ЦЕНТЪР АМАЛИПЕ

По проект „Интеркултурна академия за гражданско участие и толерантност“, с любезното участие на госпожа Силвия Станчева – регионален координатор на Център Амалипе, в гимназията се проведе обучение по метода „Връстници обучават връстници“ на тема „Гражданско участие, организиране на кампании и доброволчество“. Обучител по метода „Връстници обучават връстници“ бе Дисан Хасанов от 11 клас. Той е едно активно и пълно с лидерски качества момче. Обучаван е от Център Амалипе през последните две  Лидерски академии.  Не се притеснява да застава и говори пред публика и участва активно във всяка дейност на Център Амалипе. Поздравления за Дисан за изнесеното обучение и пожелания за още бъдещи успехи!

Публикувано в Без категория | Коментирайте

СВЕТЪЛ ВЕЛИКДЕН!

Великденско настроение от пъстри цветове и две ръце! Обхванати от пролетно и предпразнично настроение , ученици и учители осъществихме идеята за великденската украса в училищния двор. В духа на предстоящия празник всичко започна с изработването на кошницата, яйцата, оцветяването и лакирането им. В часовете по металообработване, учениците изработиха фигурка на великденско зайче от мрежа и тел, а в часовете по растениевъдство се създаде топиар от иглолистно дръвче. Посадихме и многогодишни цъфтящи растения за още по-цветно настроение.

Публикувано в празник | Коментирайте