Честити 146 години свобода!

България една е и трябва да се съхрани! Духът патриотичен във всеки да се възроди! Да бъде и пребъде нашата страна!

Публикувано в празник | Коментирайте

НЕ НА НАСИЛИЕТО И ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ

Видяно от Радостина Димитрова в 15:30 ч.
Въвеждане
Пишете на Радостина Димитрова
Публикувано в извънучилищни мероприятия | Коментирайте

Поклон, Апостоле!

На 19.02.2024г почетохме паметта на  Апостола на свободата Васил Левски с програма, изнесена от ученици с будна гражданска съвест. Участвахме в общоградското поклонение с поднасяне на венец пред барелефа на Апостола. По класове, учениците групово рецитираха стихотворението „Обесването на Васил Левски“, а Христина от 10 клас нарисува портрет.

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Трифон Зарезан и Свети Валентин

Да е честит празника на виното и любовта на нашите агрономи Антоанета Тодорова и Мария Пенчева. Госпожа Тодорова направи интересна демонстрация на дегустиране на вино, а след това под ръководството на госпожа Пенчева по традиция зарязахме лозите в двора на училището. Преляхме ги с вино за здраве и берекет. В зарязването на лозите имаше и състезателен дух, тъй като ученикът извършил най-качествената резитба, ще има възможност да участва в училищния отбор, който ще представи училището на Национално състезание „Млад фермер“, Модул „Растениевъдство“. Пожелаваме здраве и още много професионални успехи на нашите агрономи!

Публикувано в празник, професионално обучение | Коментирайте

Избор на ученически омбудсман

Днес  в училище се проведоха избори за ученически омбудсман. Кандидатите използваха плакати, за да представят себе си. Всеки ученик гласува за неговият фаворит.  Инициативата е част от проект „Интеркултурна академия за гражданско участие и толерантност“ изпълняван от Център Амалипе. Избраният ученически омбудсман ще вземе участие в организирания от Център Амалипе младежки тренинг. Ще участва и в церемония за връчване на сертификати за участие в кампанията „Ученически омбудсман“, в периода 22-24 февруари в Гранитна зала на Министерски съвет в гр.София. В церемонията участие ще вземат и министър-председателят акад. Николай Денков, министърът на труда и социалната политика д-р Шалапатова и омбудсманът проф. д-р Диана Ковачева. Целта на „Амалипе“ е да се подкрепят младежите в техния стремеж към гражданска активност и участие, за да могат действията им в училище да станат още по-целенасочени за ефективен образователен процес.

След организираните и проведени избори за Ученически омбудсман в ПГ по земеделие гр. Търговище по програма за стимулиране на ученическата активност и самоуправление на Център Амалипе се проведе тренинг – организиран от тях в гр. София. За да разберат най- добре значението на своята нова длъжност , избраните ученически омбудсмани имаха възможност да посетят институцията на националния омбудсман и да разговарят лично с проф. д-р Диана Ковачева. Тя прие сърдечно кампанията, която премина под нейния патронаж. За финал ученическите омбудсмани получиха сертификати за участие в кампанията „Ученически омбудсман “ в зала на Министерски съвет, като в церемонията взеха участие министър-председателя акад. Николай Денков, министърът на труда и социалната политика д-р Шалапатова, министърът на образованието и науката- проф. д-р Галин Цоков, заместник-омбудсманът Елена Чернева-Маркова и посланици на Швейцария и Ирландия. Сертификат получи и нашият Ученически омбудсман Себастиана Стоянова, ученичка в 10 клас. Тя представи училището и градът ни достойно! Ръководството на ПГ по земеделие и училищната общност и желаем успех в начинанието!

Публикувано в извънучилищни мероприятия | Коментирайте

Общинско първенство по тенис на маса

На Общинско първенство по тенис на маса , етап от Ученически игри 2023/2024г. , отборът ни  във възрастова група от VIII до  X клас се класира на второ място, а във възрастова група от ХI до ХII клас заехме трето място. Поздравления за момчетата: Тома, Метин, Иван, Серап , Серхун и Димитър и за ръководителя на отборите Добромир Дафинов. Благодарим за достойното представяне на училището, с пожелания за бъдещи успехи!

Публикувано в постижения, спорт | Коментирайте

Успешен вътрешен теоретичен изпит

Днес, в последните  часове по  изучавания предмет Безопасност на движението по пътищата, инж. Стела Томова – директор на училището и преподавател на учениците от XI клас,  проведе вътрешен теоретичен изпит  за придобиване на правоспособност за управление на МПС, за категории “Ткт” и “В”. Учениците, обучавани по професии “Техник на селскостопанска техника”, “Техник-растениевъд” и “Спедитор – логистик” с гордост се снимаха с резултатите си  от проведения изпит. Инж. Стела Томова благодари на учениците си за усилията и старанието по време на часовете. Пожела им успех  на изпитите пред ДАИ и успешно обучение за управление на трактор с ремарке и лек автомобил.

Публикувано в професионално обучение | Коментирайте

В час по Транспортна и складова техника

В час по Транспортна и складова техника, бъдещите спедитори от 10 Б клас и преподавателят им госпожа Диляна Георгиева,  представиха пред гостуващите родители и директора на училището интересен урок. Беше създадена работна атмосфера на логистичен център, в който взеха участие всички присъстващи. Учениците нагледно представиха дейността на бъдещата си професия и се аргументираха с  презентация, защо са избрали тази сфера на професионално развитие. С изключително интересни нагледни средства, игрови методи, интерактивни устройства и нови знания гостите бяха очаровани от знанията на учениците и с интерес се включиха в подготвените им задачи от „работниците“, в логистичния център. Благодарим на учениците, обучавани по професия „Спедитор-логистик“ и техния преподавател Диляна Георгиева за интересния урок , с  пожелания към учениците за придобиване на много знания и умения по професията.

Публикувано в професионално обучение | Коментирайте

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Дигитална раница

17 преподаватели от Професионална гимназия по земеделие, преминаха присъствено обучение на тема „Дигитална раница – разработване на интерактивни уроци и методически насоки за приложението им в образователна среда“ по проект BG05M2OP001-2.012-0001 „Образование за утрешния ден“, финансиран по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“. В процеса на обучението в платформата на „Дигитална раница“, всеки от преподавателите откри подходящи дигитални ресурси, които ще използва при разработване на интерактивни дигитални уроци по преподаваните предмети и при създаване на електронно учебно съдържание в платформата Моzabook.

Публикувано в Без категория | Коментирайте