СЕДМИЦА НА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ УМЕНИЯ В ПГ ПО ЗЕМЕДЕЛИЕ 20-24.01.2020ГОД

През тази седмица бяхме посетени от седмокласници, учители и директори от основните училища в гр. Търговище и  с. Голямо Ново. Наши ученици им представиха професионалните умения, знания и компетентности, които придобиват, обучавайки се по трите професии, предлагани в ПГ по земеделие. 

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Благотворителен коледен базар

В очакване на коледните и новогодишни празници в ПГ по земеделие се организира благотворителен коледен базар. Насладихме се на невероятни вкусотии, приготвени от наши възпитаници и колеги. Поздравления за инициаторите и реализаторите! Каузата е в помощ на наш ученик, нуждаещ се от операция.

При нас е весело!

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Проект BG05M20P001-2.011-0001″Подкрепа за успех“

Публикувано в Без категория | Коментирайте

СЕДМИЦА НА ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВОТО ОТ 18.11.2019Г ДО 24.11.2019 Г.

„От предприемчиви хора към щастлива нация“ – така JA Bulgaria която е водеща организация с утвърдена репутация в предоставянето на иновативно и модерно образование, отправи покана към всички училища в професионалното образование. Професионална гимназия по земеделие се включи в инициативата „Седмица на предприемачеството“. Гост ни беше Наташа Пенчева – кадър на ПГ по земеделие и успешен предприемач! Днес колеги, гости и ученици на инициативата присъстваха на едно невероятно събитие! А тоест самите ученици заедно със своите преподаватели да създадат бизнес идея, която да бъде РАБОТЕЩА! В представянето на бизнес идеята се включиха всички присъстващи. Дебатите, които се осъществиха бяха изключително интересни! Пожелаваме си все така напред и нагоре! Всичко това се случи с Ерика, Десислава, Грасиела, Айсел, Дейвит, Даян и Божидар! Всички тези страхотни деца са възпитаници на ПГ по земеделие!

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Обмяна на опит по НП на МОН „Иновации в действие”

ПГ по земеделие, гр .Търговище гостува в гр.Провадия

На 28 и 29.10.2019г. ,  ученици  и  педагогически  специалисти от ПГ по земеделие, гр.Търговище  гостуваха на иновативното  СУ ”Димитър Благоев” гр.Провадия . Програмата дава възможност за обмен на  идеи, чрез посещение на място в партниращо училище.

Целта на посещението бе да се обмени опит между  учителите от иновативното училище  и от ПГ по земеделие,  а темата на мобилността –представяне на модели за решаване  на конфликти и проблеми от трета неутрална страна/медиатор/.

По време на гостуването ученици и учители взеха участие в редица мероприятия на  иновативното училище. Запознаха се с историята , настоящето и бъдещето на училището-домакин .

Още снимки от събитието може да разгледате в ГАЛЕРИЯ
Публикувано в Без категория | Коментирайте

Клас от приятели, училище от приятели!

Снимки от деня на розовата фанелка

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Състезание „Млад фермер“

30.04.2019г.

Ето го и нашият победител Кристиян Стоянов Жеков от XII клас, класиран на първо място и окичен с медал, за отлични постижения в модул „Механизация на селското стопанство“, в състезателната  дисциплина „Решаване на електронен тест за категория Ткт“. Националното състезание „Млад Фермер“ , се проведе в Професионална гимназия по аграрно стопанство, гр. Добрич през периода от 23-25 април 2019 год.

 

28.03.2019г.

Регионалният етап на състезанието „Млад фермер“ за Северна България беше проведен в периода от 25-27 март в ПГСС „Проф. Иван Иванов“, гр. Долни Дъбник. Участници в отбора на Професионална гимназия по земеделие бяха:

Кристиян Стоянов Жеков от XII а. клас – състезател в модул „Механизация на селското стопанство“. Кристиян беше индивидуално отличен с медал и грамота за III – то място в състезателна дисциплина “ Решаване на електронен тест по БДП за категория Ткт.

Шакин Илханов Шакиров от XI а –  състезател в модул „Животновъдство“. Шакин беше индивидуално отличен с грамота и медал за II-ро място в състезателни дисциплини „Хигиена на млекодобива и доене“ и „Разпознаване на фуражи“

Йордан Живков Йорданов от XII б – състезател в модул „Растениевъдство“. Данчо беше отличен с грамота за отлично представяне в състезателна дисциплина „Резитба на овощни дръвчета“ и с постигнатите резултати в състезанието получи право на директен прием в Аграрен университет- гр- Пловдив.

Отборът се класира на седмо място от всичките 28 отбора, участвали в състезанието. Националният етап на състезанието ще бъде в края на месец април в гр. Добрич. За участие в него беше определен състезателя от отбора Кристиян Стоянов Жеков.

Публикувано в Без категория | Коментирайте

ДЗИ и ДИ по теория и практика на професията- 2019г.

Заповед за определяне на датите за ДЗИ и график

Заповед за определяне на датите за Държавен изпит по теория и практика на професията 2018-2019

Публикувано в Без категория | Коментирайте

ПОКАНА за Обществения съвет към ПГ по земеделие, Търговище за заседание на 26.04.2018г от 14.25ч.

Публикувано в Без категория | Коментирайте

ДЪРЖАВНИ ЗРЕЛОСТНИ ИЗПИТИ -ДЗИ 2018г.

Дати за подаване на заявления за ДЗИ майска сесия: от 5.03 до 16.03.2018г.

заповед на министъра 

презентация

Публикувано в Без категория | Коментирайте