ДЕЙНОСТИ

Професионална гимназия по Транспорт „Коста Петров” с. Борован е единственото средно училище на територията на община Борован, което приема за обучение ученици след завършено основно образование.

Местоположението на гимназията е достъпно и благоприятно за образователна дейност, тъй като учениците са от различни населени места.

Транспортът на учениците е безплатен и организиран с автобуси от община Борован.

Паркът е първото нещо, което всеки, прекрачил двора на училището, вижда. Между дърветата се разкрива реновираната училищна сграда на ПГ по транспорт „Коста Петров”.

Гимназията разполага с  кабинети по общообразователни   и специални предмети, три компютърни кабинета с локални мрежи и достъп до интернет, физкултурен салон,  обновена библиотека, учебни работилници, в едната от които е изграден съвременен автосервиз за баланс и реглаж на гуми, оборудван с двуколонен подемник и машина за изправяне на джанти, учебни коли, на които дванадесетокласниците по учебен план се обучават.

Всички учители са правоспособни по преподаваните учебни предмети. Основната им цел е да обучат възпитаниците си в теоретични знания и практически умения, за да се реализират като отлични професионалисти.

 

За предстоящата учебна 2024-2025 година държавният план прием в училището е разпределен в две паралелки с четири специалности. Те попадат в индикативния списък на специалностите с очакван недостиг на специалисти на пазара на труда.

 

  • Професия Помощник-възпитател, специалност Помощник-възпитател в отглеждането и възпитанието на деца с прием на 13 ученици;

 

  • професия Спедитор-логистик, специалност Спедиция, транспортна и складова логистика с прием на 13 ученици – безплатно обучение за управление на МПС, категория „B“;

 

  • професия Монтьор на транспортна техника, Специалност Автотранспортна техника с прием на 13 ученици – безплатно обучение за управление на МПС, категория „B“;

 

  • професия Електромонтьор, специалност – Електрообзавеждане на транспортна техника с прием на 13 ученици – безплатно обучение за управление на МПС, категория „B“.

 

Според избраната професия и специалност, учениците изучават като първи чужд език английски език, а от IХ клас се включва по учебен план като втори чужд език френски или руски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *