„Образование за утрешния ден“

       През учебната 2019/2020г. в Об У “П.К.Яворов“ село Стефаново работи 1 група по национална програма “Образование за утрешния ден“ –„ Дигитални умения “ с ръководители  Петя Димитрова и Росица Василева.

Проектът се реализира по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ (ОП НОИР) 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, с конкретен бенефициент – Министерството на образованието и науката.

Основна цел на  проекта е да се подкрепят и насърчат учениците за повишаване на дигиталните им компетентности чрез участия в извънкласни дейности и занимания, вкл. за развитие на STEM. Чрез проекта  се създават предпоставки за ускоряване на процесите на интеграция на деца, застрашени от отпадане и/или изоставане от дигитални знания и умения, както и на деца със специални образователни потребности, т.е. ще очаква се проекта да има и социализиращ ефект.

В групата се включиха общо 11 ученика от начален етап и V клас. Тяхната работа започна през месец януари и продължи до ноември.

Учениците се научиха  да създават и обработват документи с MS Word, научиха се да създават презентация с MS PowerPoint, научиха се да създават интерактивни игри и мултимедийни приложения с готови шаблони в LearningApps.org. Запознаха се с правилата за безопасна работа  в Интернет и социалните мрежи и се научиха да използват търсачки за намиране на информация.

Заниманията на групата завършиха със самостоятелна работа – Създаване на интерактивна игра „Стани богат“ .

Приложение № 1 ДЕКЛАРАЦИЯ за информирано съгласие

Приложение № 3 Анкетна карта

Приложение № 4 АНКЕТНА КАРТА за мнението на учениците за участието им в проек „Образование за утрешния ден“