Галерия

Приятелска среща по футбол

На приятелска среща по футбол между отборите на ОУ „Христо Ботев“ с. Лудогорци и ФК „Стара сила“ с. Старо селище- страстите бяха разгорещени. Малките футболисти от ОУ “ Христо Ботев“ победиха с 4:0


Националната седмица на четенето

Във връзка с Националната седмица на четенето, ОУ „Христо Ботев” организира училищен конкурс за „Най-добър четец” и „Най-добър рецитатор”.

Учениците показаха уменията си за вярно и изразително четене и рецитиране . Жури в състав Н.Джемилова, Н.Мехмед, Е.Ехлиман, Д.Илиева, С.Осман, Д.Тодорова, оценяваше учениците. Всички спазваха регламента и въпреки вълнението се представиха достойно. Журито беше строго и справедливо, за всички участници имаше подаръци и грамоти.

Грамота и плакет за „ Най-добър четец” получи  Ейлин Ервин от III клас.

Грамота и плакет за „ Най- добър рецитатор” получи  Мерт Айдън от VI клас.


Да изчистим България заедно

Поредна година ученици и учители от ОУ „Христо Ботев” с. Лудогорци
се включиха в най-мащабния доброволчески проект в България „Да изчистим България заедно”.
Доброволците изчистиха училищния двор и градинките пред училище.
Чистотата е израз на себеуважение и е необходимо да се установи традиция в щадящо отношение и поведение към красивата природа на България.


ОТКРИТ ТУРНИР ПО МИНИ-ФУТБОЛ

На 7 и 8 март в гр. Разград се проведе открит турнир по мини-футбол в чест на 8-ми март за момичета и девойки организиран от ММС, РИО – Разград, БАСУ и МОН. В турнира участваха 19 отбора момичета и 6 отбора девойки от област Разград. Отборът на ОУ „Христо Ботев” с.Лудогорци участва в турнира на 07.03.2016 год. и победи отборите на ОУ „Васил Левски” гр. Разград и ОУ „Христо Смирненски” гр. Кубрат, след което се класира за полуфиналите на 08.03.2016 година. След първата победа над отбора на ОУ с.Езерче момичетата се класираха за финал. След оспорвана среща между отборите на ОУ „Христо Ботев” с.Лудогорци и СОУ гр. Цар Калоян момичетата ни заеха почетното ВТОРО място на открития турнир за момичета и девойки в гр.Разград.


Международен Ден за безопасен интернет

Младите поколения от все по-ранна възраст са онлайн, но интернет обаче крие и рискове, както  за възрастните, така и за децата.

Затова по инициатива на Европейската комисия от 1999 г. действа програма „Безопасен интернет”, която цели както да образова деца, родители и учители, така и да  им осигури по-безопасно, полезно и приятно ползване на световната мрежа. Тази година международният Ден за безопасен интернет се отбеляза и в
ОУ „Христо Ботев“ под мотото „Заедно за по-добър Интернет“.

 


На 14 ноември в ОУ „Христо Ботев“ бе проведен обучителен семинар с учениците от 7 и 8 клас на тема: «Умения за общуване и мирно решаване на конфликти».

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

В деня на голямото почистване – 26 април, ученици и учители от училището  се включиха в кампанията „Да изчистим България за един ден“ . Доброволците засадиха цветя  и почистиха зелените площи около сградата на училището .

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

На 22 април отбелязваме Международният ден на Земята. Експерти подчертават, че това е най-масовият нерелигиозен празник в света. България е една от първите страни, присъединили се към международното отбелязване на Деня на Земята, започнало от 1990 година.

На 22 април 1992 г. президентът Желю Желев подписва клетвата в името на Земята. Повече от 30 хиляди български деца се подписват под Декларацията за пълномощие за живот на Земята. Документът е връчен на Конференцията на ООН за околната среда и развитието, проведена в Рио де Жанейро.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Нашата гордост

РЕНЕЛ РАХМИ РАФИ ОТ 8 КЛАС  се класира на второ място на националния конкурс „БУКЕТ” в категория Съвременен турски език  V- VII клас.

На 12 април 2014 г. /събота/ в Зала 3 на НДК се проведе заключителният концерт на конкурситеБУКЕТ” 2013-2014 г, където бяха представени и наградени класиралите се в осем категории на конкурса.

Честито на Ренел! Желаем й много нови успехи!

 


На 11.12.2013г. в спортната зала на ОУ „ Васил Априлов „ гр. Исперих се проведе Коледен учителски турнир по волейбол.

Отборът на училището извоюва ΙII място.


На 09.12.2013г. в спортната зала на ОУ „ Васил Априлов „ гр. Исперих се проведе Коледен учителски турнир по бадминтон.

Отборът на ОУ „ Христо Ботев” с. Лудогорци в състав: г-жа Д. Илиева,
Д. Тодорова и Н. Джемилова завоюва II място.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

По повод Деня на детето 1 юни се проведе велопоход до  голямата Воденска гора.

Едно невероятно изживяване оставящо страхотни спомени у всеки велосипедист .

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

ОТ 26.04.2013г. ДО 28.04.2013г. В гр. РУСЕ СЕ ПРОВЕДЕ IX-та НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА ПО ГЕОГРАФИЯ И ИКОНОМИКА, НА КОЯТО НАШАТА УЧЕНИЧКА РЕНЕЛ РАХМИ РАФИ ОТ VІІ КЛАС  ПРЕДСТАВИ ДОСТОЙНО УЧИЛИЩЕТО И РАЗГРАДСКИЯ РЕГИОН.

ПРЕД УЧАСТНИЦИТЕ БЕ ИЗНЕСЕНА БОГАТА ЛИТЕРАТУРНО – МУЗИКАЛНА ПРОГРАМА.

ТЕЗИ ДНИ ЩЕ ОСТАНАТ ПАМЕТНИ ЗА РЕНЕЛ И ЗА УЧИЛИЩЕТО НИ.

ренел_AutoCollage_7_Images2