Празник на училището -162 години от основаването

На 11 май 2018г. се навършват 162 години от основаването на училището.С тържествен звън и химна беше дадено началото на тържеството.Презентация за училищния живот през изминалите години беше направена в началото с песента“Училище любимо наше“.Слово ,послучай празника прочете г-жа Кръстева -директор на училището.Тя поздрави учениците с постигнатите досега успехи и им пожела нови.В условията,в които използваме иновации в преподаването ,нашите ученици усвояват знанията с лекота. Слово произнесе и кмета на с.Караисен -г-н Николов.Той напомни за героичното минало на нашите патрони и за множеството видни личности,излезли от нашето училище.С рецитал ,посветен на живота и делото на  Хаджи Димитър и Стефан Караджа продължи тържеството.Филм за въстановката на боя на четата при с.Вишовград беше представен накрая.Тържеството завърши с песента“Моя страна,моя България“ -като символ на надеждата за по-добро бъдеще.

Мисия – иновативни елементи в обучението

Осъществяването на нашата мисия  и нашите стремежи за съвременно иновативно училище,ние решихме да използваме в работата си ежедневно електронните продукти на
Mozaik education http://www.mozaweb.com/bg/lexikon.php?cmd=getlist&let=7&active_menu=3d     с 3D изображения на процеси и явления от различни области -биология,химия,география, история, изобразително изкуство,математика и др. Използването на уроци от сайта“Уча се“ и електронните учебници на изд.“Просвета“.

Добре дошли!

Това е сайтът на ОУ“Хаджи Димитър и Стефан Караджа“,с.Караисен.За всички приятели това е едно ново начало.Имахме сайт преди доста време и страница във фейсбук. Там публикуваме снимки от училищния живот,а тук ще се опитаме да ви дадем повече информация и възможност да споделите с нас какви теми ви вълнуват .