Добре дошли!
Добре дошли в официалния сайт на ОУ "Христо Ботев" гр. Мъглиж!

Настоящият сайт ще бъде допълван от учениците и учителите, които ще добавят снимки, видео-файлове, информация за училището и учебния процес, както и всичко, което ги интересува по въпросите на образованието.

Надяваме се да бъдем полезни с информация на родители, ученици и приятели.

Очакваме вашите предложения, мнения и коментари.
               Важно!

Тържественото откриване на новата 2013/2014 учебна година ще се състои на 16.09.2013 г.  /понеделник/ от 10.00 часа в двора на училището.


На 17 ноември 2013 г. се отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите при пътно-транспортни произшествия.

 

С резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации от 2005 година всяка трета неделя на ноември е обявена за Световен ден на възпоменание на жертвите на пътно-транспортните произшествия. На този ден в редица страни по света се отдава почит и внимание към загиналите и пострадалите от пътно-транспортните произшествия.

За първи път този ден е отбелязан през 1993 г. в Обединеното кралство, а организацията "Мир на пътя" поставя началото на традицията. С всяка изминала година към деня на възпоменанието се присъединяват все повече страни.

Всеки месец по пътищата на България пострадват при пътни злополуки над 700 души, от които 55 загиват. Пострадалите са с тежки наранявания, а част от тях остават с трайни увреждания за цял живот. Мъже, жени и деца приключват своя жизнен път или остават инвалиди заради чужди или свои грешки.

Огромни са човешките страдания, които понасят жертвите на пътнотранспортни произшествия и техните семейства и затова е необходимо да се осъзнае, че нарушаването на правилата за движение е заплаха за нашето здраве и бъдеще. Нека на този ден се вгледаме в поведението си като пешеходци, водачи и пътници. Безопасността на движението е споделена отговорност, голяма част от пътните инциденти са предвидими и могат да бъдат предотвратени.

На този ден нека почетем паметта на жертвите на пътно-транспортните произшествия, нека бъдем съпричастни с мъката и страданията на техните близки и изкажем съболезнования към техните семейства.

В деня на почит сме съпричастни и ние служителите от Областно управление Пожарна безопасност и защита на населението гр. Пловдив. Ние, пожарникарите, заедно с полицаите и лекарите сме първите, които оказваме помощ на пострадалите при пътни инциденти.

На този ден в памет на загиналите и страдащите и в името на живота и здравето, нека се обединим за повече толерантност, етика и уважение, да променим поведението си като участници в движението и да намалим нещастията по нашите пътища.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>