„Родителски кафенета“ в цялата страна обсъждат Визията за семейна политика

roditelsko-kafeneНа 7 март 2016г.  в ОУ „Христо Ботев“, село Главиница, се проведе „Родителско кафене“. На срещата присъстваха над 20 родители, учители и заинтересовани страни, които се запознаха с проекта на „Визия за семейна политика“ и конкретните мерки, които предлага той.
Участниците в срещата с помощта на специалисти от фондация „Кузманов“ и Фонд за превенция на престъпността „ИГА“, обсъдиха и препоръчаха конкретни мерки в секторите: „Образование“, „Здравеопазване“ и „Детско правосъдие“ и се обединиха около мнението, че Визията е възможност за синхронизиране на съществуващите вече нормативни документи и превръщането им в реално приложими и действащи на практика.
След консултирането с родители, проектът за „Визия за семейна политика“ ще бъде представен пред Министерски съвет и институциите.
Проектът се осъществява с финансовата помощ на Програмата за подкрепа на НПО по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и стартира през март 2014 г.а партньори в изпълнението му са Национална мрежа за децата, Сдружение „Дете и пространство“ и ИИНЧ – БАН.
„Родителски кафенета“, организирани по инициатива на Национална мрежа за децата, продължават да се провеждат на различни места в страната с идеята за широко обсъждане на проект за „Визия за семейна политика“.
Проектът има за цел да постави началото на обществен дебат за нуждата от цялостна визия за семейна политика в България с ясни цели, мерки и дейности, базирани на семейно-ориентиран подход във всички области, засягащи детското благосъстояние.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *