„Европейски ден на спорта в училище“-30.09.2022 година

#BeActive,

#ESSD2022,

Спорт #БезОтпадъци

Европейски ден на спорта в училище“- 30.09.2022 г., тематично направление „Спорт без отпадъци“ –  отбелязан с различни активности. Използвахме  възможностите, които ни дава училищният двор.  Включихме се с жар и любов към инициативата.  Заложихме на елементи от двигателната култура и изпробвахме  нови  начини за забавления. Учениците участваха в разнообразни игри по щафетно скачане с чували с елементи за отскокливост, бързина и ловкост, хвърляне на  малка топка в кош, силово набиране на лостове, импровизиран кръг с „палава топка“.  „Нахранихме“ и  веселия „Шишеяд“. Превърнахме разделното събиране на отпадъци в игра с интересни и вълнуващи моменти.  Емоция предизвика интензивната физическа тренировка „Табата“, станала вече традиционна за нашите ученици, но всеки път все по-желана и зареждаща. В нея взеха участие и учителите. Най- голямата награда за всички беше блясъкът в детските очи, изразен чрез силата на смеха и усмивките по лицата.

Публикувано в Без категория | Коментирайте

„Герои на рециклирането“

С участието си в кампанията „Световен ден на рециклирането“ ОУ „Св.св.Кирил и Методий“, с. Дончево спечели титлата „Герои на рециклирането“. Герои са всички ученици, учители, помощен персонал.
Повече от 150 училища са участвали в кампанията. Отличени са 15 училища, сред които и училището в с. Дончево, общ. Добричка, обл. Добрич
Сърдечно благодарим на сдружение „BG Бъди Активен“ за високата оценка и за наградите:
-Плакет „Герои на рециклирането“ и
-подаръчен ваучер за пазаруване, на стойност 150 лева, валиден за хипермаркетите от верига Кауфланд в България, за закупуване на спортни артикули, нужни на учебното заведение, или материали и консумативи, свързани с еко-образованието на децата.
С удоволствие участваме в кампаниите, организирани от сдружение „БГ Бъди Активен“. Учениците от ранна възраст получават екологично образование и възпитание, което ги превръща в отговорни младежи. Грижата за чистотата в природата се превърна в наша мисия. Знанията и навиците за разделното събиране на отпадъците, за рециклирането учениците пренесоха и в домовете си. И това благодарение на инициативите на „БГ Бъди Активен“, които дават простор на фантазиите и изобретателността на учениците, стимулират активността им за по-чиста и по-красива България!
Публикувано в Без категория | Коментирайте

Европейски ден на спорта в училище-24.09.2021 г.

#ESSD2021 #BeActive „Европейски ден на спорта в училище“-24.09.2021

Европейският ден на спорта в училище бе отбелязан на 24.09.2021 г. в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ с. Дончево, общ. Добричка. В хода на събитието бяха планирани и осъществени редица активности, с цел популяризиране на физическото възпитание и спорт, създаване на условия за забавление и развиване на нови социални умения сред учениците.

В почистването на училищния двор се включиха всички участници, които с огромен ентусиазъм разделно събраха отпадъците и ги изхвърлиха на определените за целта площадки за смет.От дървени палети изработиха пейка за сядане и за отмора след  активните дневни игри.  Веселото настроение и песните съпътстваха основната работа. Всички деца се справиха блестящо и дадоха пълна свобода на въображението си. Създадоха импровизирана цветна саксия от автомобилни гуми и дадоха нова визия на старата училищна  чешма.

Всяка учебна година учениците от ОУ“Св.св Кирил и Методий“ с. Дончево избират основна тема, по която създават свои творби и изделия от бита. И  днес, като част от екологичното възпитание,  учениците  изработиха и поставиха къщички за птички  по дърветата в двора на училището, заради удовлетворението да видят къщичките обитавани.

Празникът продължи с пускането на хвърчила. Това се оказа истинско забавление и атракция за учениците. Динамичните щафетни игри, игрите на дама и на футбол, рисуването с тебешир, както и 15 минутната физическа активност, допълнително допринесоха за прекрасните изживявания в този вълнуващ за всички ден.

Няма по- хубаво усещане от това да предизвикаш радост в детските очи. Те изразяват винаги това, което чувстват и преживяват.Това, което ги впечатли на този празник не бяха материалните дарове, а емоциите и  миговете, които ги направиха истински щастливи. Богатството им не бе затворено в техния ум. То се състоеше в слънчевите вълнения и неугасващите надежди  в  детските  сърца.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4380078852068489&id=100001992527708

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4380084935401214&id=100001992527708

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4390913654318342&id=100001992527708

Публикувано в Без категория | Коментирайте

24 май

https://read.bookcreator.com/T1VwK7T6mwgcsQbqr4hGHe3PBS22/MmGYkb2lTz2lhg5jX410Tw?fbclid=IwAR3mA75wgimK37-3zS2D4R4GtoDZ0CImIu_JxqBA1fkHzsAc5GgKbj1dGM4

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Заповед „Училищен плод“, „Училищно мляко“

заповед-определяне-заявител-плод-мляко

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Здравей, свят!

Добре дошли в Мрежа от училищни сайтове. Това е първата ви публикация. Редактирайте я или я изтрийте и започнете с това!

Публикувано в Без категория | 1 коментар