Oбичам моето село, защото тук съм израснал

Аз обичам моето село, защото тук съм израснал, тук е моето семейство и моите приятели. Спокойния селски живот е различен от този в големия град. Природата тук е много красива. Хората са добродушни, готови да помогнат на хора в беда. Друга причина да харесвам селото е храната, която е по-здравословна от тази в големия град, да в градовете зеленчуците и други хранителни продукти се изнасят от селата, но някой от тях се преработват и се превръщат в опасни отрови, макар и ние да не го осъзнаваме. Хората се занимават предимно със земеделие (животновъдство и др.). Има натурални продукти, плодове и др. Във всяка къща има животни: прасета, гъски, кокошки, кучета, коне и др. В сравнение с другите населени места тук се честват всички празници като: Цветница, Петровден, Бабинден, Коледа, Никулден, Гергьовден и много други. Най-важните институции са близко до хората (кметство, читалище, училище). Нашият край е беден, но въпреки това хората са много по-добри от градските.Живота е много спокоен за разлика от този в големите градове.

Аз знам, че всеки човек обича своя роден край, така както аз обичам моя, моето село, моето райско кътче.

1 thought on “Oбичам моето село, защото тук съм израснал

  1. Това е и моето село, и аз израснах там, и там се случиха едни от най-хубавите моменти в живота ми, там имам много роднини и приятели които са ми скъпи.
    Това е село с красива природа, река и местност „Багачина“, в която има толкова красиви неща, където зимно време ходехме да се пързаляме, и където се намират лозята на нашите деди, където от едната страна извира страхотна за пиене вода,а от другата на пътя е направена чешма и всеки който мине, може да си налее и да пие, да поседне и отдъхне, и да запомни завинаги това красиво място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *